Πολιτική

Βουλή: “Παγώνουν” οι υπόλοιπες μετατάξεις

Βουλή: “Παγώνουν” οι υπόλοιπες μετατάξεις
Καμία μετάταξη δεν θα ολοκληρωθεί στην Βουλή με απόφαση του Νίκου Βούτση μετά από συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παγώνουν οι μετατάξεις στη Βουλή μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για 32 μετατάξεις για τις οποίες δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει οι υπάλληλοι καθήκοντα. Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως αυτό δείχνει την ευαισθησία για το θέμα και πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία επιλεκτική αντιμετώπιση. Συνέχισε λέγοντας πως η διαδικασία των μετατάξεων είναι νόμιμη και «δεν υποκρύπτει καμία διάθεση Συριζαϊκού τσουνάμι».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Νίκο Βούτση και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Βουλή: Παραιτήθηκαν μετά το σάλο με τους διορισμούς δύο θυγατέρες

Νωρίτερα σήμερα, δύο από τις θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκαν στην Βουλή μετά το σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές αποκαλύψεις. Πρόκειται για την κυρία Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσιακανίκα και για την κυρία Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής οι κυρίες Αλεξανδροπούλου και Σκουρογιάννη επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευαισθησίας». Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι οι λόγοι ευαισθησίας προέκυψαν μετά την αποκάλυψη της μετάταξης τους και όχι κατά την αποδοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments