Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής και επιστρέφει Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής και επιστρέφει Ελλάδα
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός αναχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες, πριν από την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός δεν θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καλείται να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 12:00, ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20.30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εκπροσωπούσε στη Σύνοδο και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος δεν πήγε στις Βρυξέλλες καθώς αναρρώνει μετά από εγχείριση.

Αύριο Τρίτη 02/07/2019 ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά.

Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Χωρίς αποτέλεσμα η Σύνοδος Κορυφής

Παράταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί (ώρα Βρυξελλών, 12 ώρα Ελλάδος) έδωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ ώστε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να καταφέρουν να αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ.  Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση οι 27 συμφώνησαν ότι διαφωνούν και θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος τόσο για τον διάδοχο του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, όσο και αυτών του Ντόναλντ Τουσκ, της Φεντερίκα Μογκερίνι και του Μάριο Ντράγκι.

Την αναβολή ανακοίνωσε μέσω Twitter o Πρέμπεν Αμάν, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γράφοντας: «Ο Ντόναλντ Τουσκ διέκοψε τη συνεδρίαση και συγκαλεί νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο στις 11».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments