Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα για τον νέο αρχηγό της αστυνομίας

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα για τον νέο αρχηγό της αστυνομίας
ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίαση στις 9:00. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα στις 9:00 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα που ορκίστηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο όνομα για να αναλάβει αρχηγός είναι ο υπαρχηγός του σώματος αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμανλάκης.

Eνημέρωση στο ΚΥΣΕΑ απο τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει το ΚΥΣΕΑ για τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Θα είναι επιφορτισμένος με τα θέματα εθνικής ασφάλειας και θα ενημερώνει τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίο θα αναφέρεται, χωρίς να έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες. Το όνομα μπορεί να μην ανακοινωθεί σήμερα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για τη θέση είναι ο πρώην αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Σήμερα, εξάλλου, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, κηρύσσοντας κι επίσημα την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μακρηγορήσει και θ’ απευθύνει έναν τυπικό χαιρετισμό στους βουλευτές του, επισημαίνοντας κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδράμουν στο κυβερνητικό έργο και να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι γνωστό εδώ και ημέρες πως θ’ αναλάβει ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί και τυπικά.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, αναμένεται να συναντήσει τον νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά – ο οποίος, βέβαια, δεν είναι και τόσο… νέος στις Βρυξέλλες, αφού έχει περάσει σχεδόν μία 15ετία στο «στρατηγείο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ερωτηματικό που απομένει ν’ απαντηθεί είναι το χαρτοφυλάκιο που θ’ αναλάβει, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει ότι αυτό πρέπει να είναι παραγωγικό και δη αναπτυξιακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments