Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία σύνδεση του υπουργείου με την έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία σύνδεση του υπουργείου με την έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε σαφές μέσω συνέντευξης του πως η αιφνιδιαστική έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις συστημικές τράπεζες δεν έχει καμία απολύτως συσχέτιση με τη θέση του υπουργείου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία εμπλοκή στη χθεσινή αιφνιδιαστική έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας δεν έχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε με δηλώσεις του ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ 10Ο,3, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η απόφαση της εφόδου της Επιτροπής είναι τελείως ανεξάρτητη.

Ήταν μία θεσμική λειτουργία του κράτους, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών και έπρεπε η Επιτροπή να κάνει έλεγχο. Θυμίζουμε πως χθες το πρωί ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισκέφθηκαν αιφνιδίως τα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Κατά την επίσκεψη τους μάλιστα ζήτησαν από τους υπαλλήλους να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους χωρίς να ακουμπήσουν το παραμικρό.Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνοντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν αρκετές ώρες, ενώ συνεχίζονταν ακόμα και στις 4 μετά το μεσημέρι.

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από 20 έως και περίπου 50 γραφεία της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των βοηθών τους. Οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και, καθώς δεν υπήρχε κάτι παράνομο στις ενέργειες της επιτροπής, περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου. Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορούν στο ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών στις χρεώσεις των τραπεζικών καρτών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έφοδος είχε γίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν στον κατασκευαστικό κλάδο όταν δεκάδες υπάλληλοι εισέβαλαν στα γραφεία των μεγάλων εταιρειών συγκεντρώνοντας υλικό, ξηλώνοντας σκληρούς δίσκους από τα γραφεία κ.λ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments