Οικονομία

Απόφαση σταθμός για το Airbnb από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου που τα αλλάζει όλα

Απόφαση σταθμός για το Airbnb από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου που τα αλλάζει όλα
Airbnb: Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου για απαγόρευση ενοικίασης διαμερίσματος σε πολυκατοικία, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για χιλιάδες προσφυγές.

Airbnb: Το Πρωτοδικείο Ναυπλίου πήρε μια απόφαση, η οποία αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω όσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb σε διαμερίσματα πολυκατοικιών. Κι αυτό γιατί το δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έπειτα από προσφυγή ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας. Βάσει της εν λόγω απόφασης, η ιδιοκτήτρια καλείται πλέον να μη μισθώσει ξανά το σπίτι με τον ίδιο τρόπο και να περιοριστεί σε χρήση κατοικίας, ενώ εάν δεν συμμορφωθεί θα πληρώνει πρόστιμο 1.000 € για κάθε παράβαση.

Η δικαστική απόφαση, την οποία δημοσιεύουν τη Δευτέρα τα «Νέα», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας, απαγορεύει τη χρήση διαμερίσματος για airbnb σε πολυκατοικία στο Ναύπλιο, ενώ ταυτόχρονα καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας, να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση του ακινήτου. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν συμμορφωθεί με την απόφαση, τότε απειλείται με προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η δικαστική απόφαση δεν αποκλείεται να αποτελέσει βάση για την επίλυση παρόμοιων δικαστικών διενέξεων, καθώς στο σκεπτικό της δεν γίνεται μόνον αναφορά στην παραβίαση των διατάξεων του κανονισμού της πολυκατοικίας, ο οποίος απαγόρευε ρητά τη χρήση των οριζόντιων ιδιοκτησιών σαν τουριστικά καταλύματα, αλλά κάνει εκτενή αναφορά και στις οχλήσεις που προκαλούνται στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας από τέτοιου είδους βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments