Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Αποδεκτή από το Μαξίμου η εξήγηση για την απουσία από την ψηφοφορία

Αντώνης Σαμαράς τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Αποδεκτή από το Μαξίμου η εξήγηση για την απουσία από την ψηφοφορία
Αντώνης Σαμαράς τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Κλείνει η εσωκομματική υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας μετά την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από τη Βουλή στη σημερινή ψηφοφορία.

Αντώνης Σαμαράς τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η έκτακτη τροπολογία για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ψηφίστηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης. Από την ονομαστική ψηφοφορία έλειπε ο Αντώνης Σαμαράς κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε δώσει το “παρών” ούτε στην ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του. Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (28.01.2020) με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Οι Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα έχει λήξει καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έκανε αποδεκτή την εξήγηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

Θυμίζουμε ότι η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 156 βουλευτές εκ των 246 να ψηφίζουν υπέρ και 90 κατά. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε «παρών». Σημειώνεται, πως η ψηφοφορία ήταν ονομαστική ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας πριν από την ψηφοφορία, με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να τονίζουν πως «όποιος καταψηφίζει διαγράφεται» και να συμπληρώνουν πως δεν θα γίνουν ανεκτές ούτε απουσίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments