Διεθνή

Ρωσικό δικαστήριο πρόστιμο Twitter: 58.000 ευρώ καλείται να πληρώσει για παραβίαση νόμου προσωπικών δεδομένων

Ρωσικό δικαστήριο πρόστιμο Twitter: 58.000 ευρώ καλείται να πληρώσει για παραβίαση νόμου προσωπικών δεδομένων
Ρωσικό δικαστήριο πρόστιμο Twitter: Στο δικαστήριο δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ούτε της Twitter ούτε της Roskomnadzor, ενώ η Twitter θα πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο σε διάστημα 60 ημερών.

Ρωσικό δικαστήριο πρόστιμο Twitter: Με ένα μεγαλειώδες πρόστιμο ήρθε αντιμέτωπη η Τwitter καθώς το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας της επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων, δηλαδή 58.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, την αγωγή κατά της Twitter κατέθεσε η εποπτική αρχής ελέγχου μέσων ενημέρωσης (Roskomnadzor), καθώς η εταιρεία αρνήθηκε να παρουσιάσει στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες.

Σημειώνεται πως στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ούτε της Twitter ούτε της Roskomnadzor, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Twitter θα πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο σε διάστημα  μόλις 60 ημερών. Σύμφωνα με τις τροπολογίες που συμπεριελήφθησαν στον νόμο «Περί προσωπικών δεδομένων», οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, τα στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να φυλάσσονται στην Ρωσία. Ωστόσο εξαιτίας της μη τήρησης αυτής της απαίτησης που επιβάλλει η ρωσική νομοθεσία ,το 2016 στην Ρωσία μπολοκαρίστηκε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments