Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Δεν εφησυχάζουμε – Επαγρυπνούμε στον Έβρο

Νίκος Δένδιας: Δεν εφησυχάζουμε – Επαγρυπνούμε στον Έβρο
Νίκος Δένδιας: Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νίκος Δένδιας: Με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε το δικό του μήνυμα για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σε αυτή  σχολιάζει την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή του Έβρου. Την ίδια στιγμή, επισημαίνει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου της Ελλάδας, απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή», όπως τη χαρακτηρίζει.

«H Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι με σχέδιο και ενότητα μπορεί να δρα αποτελεσματικά έναντι της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ζωών και της χρησιμοποίησής τους ως ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. «Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε» τονίζει.

Η ανάρτηση του κ. Δένδια:

Υπενθυμίζεται, πως χθες οι Τούρκοι απομάκρυναν περίπου 1.500 άτομα που είχαν εγκατασταθεί απέναντι από το φυλάκιο στις Καστανιές.Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν τους Τούρκους να επιβιβάζουν μαζικά τους μετανάστες σε πούλμαν και να τους απομακρύνουν από την περιοχή. Ο πιθανότερος προορισμός για τους μετανάστες είναι η Κωνσταντινούπολη και η Ανδριανούπολη. Από τον τρόπο που έδρασαν οι Τούρκοι φαίνεται πως ήταν κάτι οργανωμένο που είχε σχεδιαστεί καιρό. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να φέρει εφησυχασμό στην Ελληνική πλευρά καθώς δεν αποκλείεται να είναι ένα παιχνίδι τακτικής από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ πάντως αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments