Πολιτική

Βουλή LIVE: Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την επόμενη μέρα

Βουλή LIVE: Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την επόμενη μέρα
Βουλή LIVE: Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν για την επόμενη μέρα της χώρας μετά το τέλος της καραντίνας.

Βουλή LIVE: Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το τέλος της καραντίνας. Στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία από εδώ και πέρα είναι τι μας περιμένει την επόμενη μέρα. Αυτό οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώ στην συνέχεια τον λόγο θα λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλαίσιο της σπονδυλωτής στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την παράταση μέτρων και την λήψη νέων για τον Μάιο και θα αναφερθεί στην ενεργοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την γενναία παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αναφερθεί και στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα,  ο πρωθυπουργός θα περιγράψει και τον επόμενο νομοθετικό οδικό χάρτη με τα 26 νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν εως το τέλος Ιουλίου ενώ θα απαντήσει θεσμικά και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την λειτουργία του κοινοβουλίου εξηγώντας πως η εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, νομοθέτηση μέσω ΠΝΠ- παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν από τη Βουλή με πολύ μεγάλη ταχύτητα φτάνει στο τέλος της.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσουν έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις συνθήκες περιορισμού που επιβάλλει ο κορωνοϊός προκειμένου να νομοθετεί χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συμφέροντα ενώ παράλληλα θα επαναλάβει πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας επιδεινώνει την ύφεση και οδηγεί της επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζόμενους στην ανεργία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει τις καταγγελίες για τα voucher τηλεκατάρτισης, θα καταγγείλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ήδη συζητείται στην Βουλή ενώ θα ασκήσει σφοδρή κριτική και για τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα.

Δείτε ζωντανά το κανάλι της Βουλής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments