Οικονομία

Πετρέλαιο τιμή: Επανακάμπτουν οι αγορές – Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανοδικής πορείας

Πετρέλαιο τιμή: Επανακάμπτουν οι αγορές – Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανοδικής πορείας
Πετρέλαιο τιμή: Φαίνεται πως η καθοδική πορεία ανήκει στο παρελθόν, καθώς η σταδιακή σταθεροποίηση της αγοράς φέρνει χαμόγελα στις πετρελαϊκές αγορές.

Πετρέλαιο τιμή: Για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν προς τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, καθώς οι μειώσεις της παραγωγής από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και η σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης άρχισε να ξαναφέρνει σε ισορροπία την αγορά που έχει πλημμυρίσει με αποθέματα αργού.

Τα futures στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν προς τα 25 δολ/βαρέλι νωρίτερα και μέχρι στιγμής έχουν ενισχυθεί κατά 24% από τις αρχές της εβδομάδας. Η Σαουδική Αραβία που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου, αύξησε τις τιμές για τις παραδόσεις Ιουνίου, λέγοντας ότι είναι πιο σημαντικό να στηρίξει την ανάκαμψη των τιμών από το να μπει στον ανταγωνισμό για τα μερίδια αγοράς.

Επίσης όπως αναφέρει το Bloomberg, υπήρξαν σημάδια ότι έχει αρχίσει να επανέρχεται η ανάκαμψη της ζήτησης για βενζίνη στις ΗΠΑ και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, όταν η Genscape ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα στο Cushing, της Οκλαχόμα μειώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Standard Chartered, η αγορά θα επιστρέψει σε ισορροπία τον Ιούλιο προτού περάσει σε υπερβάλλουσα κατανάλωση την υπόλοιπη χρονιά. Οι μαζικές αυξήσεις στις τιμές από τη Σαουδική Αραβία δείχνει την προθυμία να σταματήσει η διαμάχη με τη Ρωσία, αναφέρει ο Eugen Weinberg της Commerzbank.

Τα πρόσφατα κέρδη στην αγορά οφείλονται εν πολλοίς στον συνδυασμό της μεγαλύτερη όρεξης για ανάληψη ρίσκου και στις προσδοκίες για ισχυρότερη ζήτηση, αναφέρει ο ίδιος. Πάντως, όπως λέει, «θεωρούμε ότι η αύξηση των τιμών ήταν υπερβολική».

Σύμφωνα τέλος με την BNP Paribas, το αμερικανικό αργό θα πρέπει να περιοριστεί στα 25 δολ/βαρέλι ώστε να αναγκαστούν οι παραγωγοί χώρες να περιορίσουν την εξόρυξη. Νωρίτερα το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 5% στα 24,72 δολ ενώ το μπρεντ παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 3,1% στα 30,37 δολ/βαρέλι. Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα έχει ενισχυθεί κατά 15%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments