Οικονομία

Θεοχάρης τουρισμός: Κανένα τεστ και καραντίνα για τους τουρίστες εξωτερικού – Το πλάνο «Restart Tourism»

Θεοχάρης τουρισμός: Κανένα τεστ και καραντίνα για τους τουρίστες εξωτερικού – Το πλάνο «Restart Tourism»
Θεοχάρης τουρισμός: Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε για το πλάνο «Restart Tourism» και παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οποίους θα γίνει η επανεκκίνηση μετά την πανδημία του κορωνοϊού

Θεοχάρης τουρισμός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες εξειδίκευσαν οι υπουργοί Οικονομίας, Εργασίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε για το πλάνο «Restart Tourism» και παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οποίους θα γίνει η επανεκκίνηση μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχει κανένα τεστ και καραντίνα για τους τουρίστες εξωτερικού.

Το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος του τουρισμού

  • 25 Μαΐου ξεκινάει το yachting
  • 1 Ιουνίου ανοίγουν κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και ξενοδοχεία πόλης 12μηνης λειτουργίας
  • 15 Ιουνίου τα υπόλοιπα καταλύματα
  • 15 Ιουνίου θα επιτραπούν ταξίδια από το εξωτερικό μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • 1 Ιουλίου επιτρέπονται οι πτήσεις και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ ελέγχων έναντι του κορωνοϊού και όχι υποχρεωτική καραντίνα και τεστ.

Τα μέτρα πρόληψης

Ο κ. Θεοχάρης είπε: «Ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών. Συνεργαζόμενο γιατρό με κάθε κατάλυμα και ορισμό συντονιστή από κάθε κατάλυμα. Κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων. Ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά περιφέρεια, ανά νησί και μεταφορά σε δομή υγείας όταν χρειαστεί.

Στις 15 Ιουνίου που θα υπάρξει απελευθέρωση πτήσεων αποκλειστικά προς το Ελ. Βενιζέλος και από χώρες με καλά υγειονομικά κριτήρια που θα μπουν από τους ειδικούς. Οι χώρες της Βαλκανικής μέχρι τη Βαλτική θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα αποκαταστήσουμε την σχέση μας. Επίσης με χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Βρετανία αλλά και χώρες όπως την Κύπρο και το Ισραήλ».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον τουρισμό

Αναφορά στον τουρισμό έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. «Η τουριστική περίοδος ξεκινά 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία. Και από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς.

Στους επισκέπτες μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας. Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας. aerodromio3

Ας αντικρίσουμε, όμως, με θάρρος την πραγματικότητα: Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος. Και θα το ξαναπώ: Προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Και να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του κλάδου να ετοιμάσουν την μεγάλη τους αντεπίθεση το 2021. Γιατί η υπεράσπιση της απασχόλησης αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Και η μαζική απώλεια θέσεων εργασίας δεν σημαίνει παρά διόγκωση των ανισοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments