Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Aύξηση ρεκόρ στα κρούσματα – Σε καραντίνα η πόλη Τσενάι

Ινδία κορωνοϊός: Aύξηση ρεκόρ στα κρούσματα – Σε καραντίνα η πόλη Τσενάι
Ινδία κορωνοϊός: Δεδομένης της υψηλής πυκνότητας πληθυσμού στη χώρα, οι ειδικοί ανησυχούν ότι μια παρατεταμένη επιδημία μπορεί να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Η νότια πόλη Τσενάι τέθηκε σε καραντίνα ύστερα από τα περιστατικά που καταγράφηκαν εκεί, με την Ινδία να ανακοινώνει ημερήσια αύξηση – ρεκόρ σχετικά με τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του τρίμηνου πανεθνικού lockdown στις 8 Ιουνίου, παρότι τα κρούσματα συνέχιζαν να αυξάνονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Δεδομένης όμως, της υψηλής πυκνότητας πληθυσμού στην Ινδία, ειδικοί ανησυχούν ότι μια παρατεταμένη επιδημία του κορωνοϊού μπορεί να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 13.500 κρούσματα

Τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας έδειξαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 13.500 κρούσματα, με πάνω από 300 θανάτους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ινδία να βρίσκεται τώρα πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Μάλιστα, έχει καταγράψει τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με την Κίνα, η οποία έχει αριθμητικά ανάλογο πληθυσμό και είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Σήμερα Παρασκευή (19 Ιουνίου) το νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού επέβαλλε lockdown με αυστηρούς περιορισμούς στην Τσενάι και τα περίχωρά της έως τις 30 Ιουνίου. Οι δρόμοι στην πόλη, γνωστή ως το «Ντιτρόιτ της Ινδίας» για τη μεγάλη της αυτοκινητοβιομηχανία, ήταν σε γενικές γραμμές άδειοι και τα περισσότερα καταστήματα παρέμεναν κλειστά, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών που περιπολούσαν για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες.

Η δημόσια έκκληση του υπουργού Υγείας

«Αστυνομικοί και επαγγελματίες υγείας μάχονται για εσάς. Σας παρακαλώ συνεργαστείτε και διατηρήστε τις ελπίδες σας», ανέφερε σε σημερινή ανάρτηση στο Twitter ο Βιτζαγιαμπασκάρ, υπουργός Υγείας του κρατιδίου Ταμίλ Νάντου. «Ας ακολουθήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, ας παραμείνουμε προσεκτικοί και ας κερδίσουμε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία».

Να σημειωθεί πως το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού έχει διενεργήσει τεστ σε πάνω από 800.000 ανθρώπους για τον κορωνοϊό, ο υψηλότερος αριθμός στη χώρα. Όσο για το ποσοστό θνησιμότητας. είναι σχεδόν το ένα τρίτο του εθνικού μέσου όρου. Βέβαια, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε άλλες περιοχές της Ινδίας, όπου τα κρατίδια έχουν την εξουσία να καθορίζουν τους κανόνες για την υγεία, έχουν σε μεγάλο βαθμό χαλαρώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments