Οικονομία

Αεροπορικές εταιρείες θέσεις εργασίας: Χιλιάδες οι απολύσεις προσωπικού – Συνεχίζονται οι περικοπές

Αεροπορικές εταιρείες θέσεις εργασίας: Χιλιάδες οι απολύσεις προσωπικού – Συνεχίζονται οι περικοπές
Αεροπορικές εταιρείες θέσεις εργασίας: Η χειρότερη χρονιά θα είναι το 2020 για τις αεροπορικές εταιρείες, υπογραμμίζει η IATA - H διοίκηση της Air France προχωρά σε κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας στην Hop!.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει κατά πολύ στις αερομεταφορές, με τις απώλειες στις αεροπορικές εταιρείες να σημειώνουν ρεκόρ. Η κρίση που επήλθε στον κλάδο των αερομεταφορών δεν έχει προηγούμενο, καθώς δεν είναι λίγες οι εταιρείες οι οποίες προβαίνουν σε απολύσεις προσωπικού με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι ευρέως γνωστό, πως η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε ανεπανόρθωτα ακόμη και τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Η χειρότερη χρονιά θα είναι το 2020 για τις αεροπορικές εταιρείες, υπογραμμίζει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Συνεπώς, έπειτα από σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ομίλου Air France, αναμένεται να καταργηθούν 7.580 θέσεις εργασίας στην εταιρία Air France και την περιφερειακή θυγατρική της Hop! έως το τέλος του 2022 για να «αντιμετωπίσει την κρίση της Covid-19 που πλήττει σκληρά τον όμιλο».

Η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 (θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης) στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.420 στην Hop!, αναφέρει σε ανακοίνωση στο τέλος των συνεδριάσεων με τους εκπροσώπους του προσωπικού των δυο εταιρειών.

Αντιδράσεις

Όπως είναι φυσικό τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα στις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν αυτή την αναμενόμενη κατάργηση θέσεων εργασίας στους κόλπους του ομίλου, που είναι αποφασισμένος να περιορίσει το δίκτυό του των μικρών αποστάσεων. Ο  όμιλος Air France που κλονίστηκε ισχυρά από την υγειονομική κρίση, όπως όλος ο τομέας των αερομεταφορών, ξεκίνησε ένα «σχέδιο ανασυγκρότησης» που προβλέπει μια μείωση του γαλλικού του δικτύου (ελλειμματικό) κατά 40% έως το τέλος του 2021.

Η Air France-KLM έλαβε την άνοιξη κρατική οικονομική στήριξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που σχετίζονται με τον κορωνοιό

Σε μήνυμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους, και περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας υπογράμμισε «τον έκτακτο χαρακτήρα της κρίσης». «Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα», ζήτησε ο Πιέρ-Ολιβιέ Μπαντέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments