Πολιτική

Παπαγγελόπουλος Προανακριτική: Στο Ειδικό Δικαστήριο οδηγείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Παπαγγελόπουλος Προανακριτική: Στο Ειδικό Δικαστήριο οδηγείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Παπαγγελόπουλος Προανακριτική: Με 177 «ναι» στο Ειδικό Δικαστήριο οδηγείται ο πρώην αναπληρωτής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Πώς ψήφισε η Βουλή

Τα 8 αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι τα εξής (δίπλα πόσοι ψήφισαν υπέρ):

  • Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ) – 177 ψήφοι υπέρ
  • Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ) – 177 υπέρ
  • Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 ) – 177 υπέρ
  • Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς) – 177 υπέρ
  • Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019) – 177 υπέρ
  • Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ) – 177 υπέρ
  • Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ) – 177 υπέρ
  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαίουΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ) – 177 υπέρ

Υπέρ της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ψήφισαν 177 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ. Συνολικά ψήφισαν 180 βουλευτές, ενώ τρία ήταν τα άκυρα.

Πριν την ψηφοφορία είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία, όπως είχαν ανακοινώσει από το μεσημέρι, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Τι είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην ομιλία του

Για πόλεμο λάσπης με ηχογραφημένα ντοκουμέντα έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ εκτίμησε, ανάμεσα σε άλλα, ότι στη δική του θέση θα βρεθούν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τεώς αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Βουλή για το πόρισμα που του αποδίδει βαρύτατα αδικήματα για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα είπε μεταξύ άλλων: «Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική.

Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη» ενώ πρόσθεσε: «Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη» στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα ένα μήνυμα προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τον στηρίξουν έως τέλους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να προκαλέσει θόρυβο για να «κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα». «Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Όμως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Νοβάρτις και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments