Οικονομία

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΟΑΕΔ: Ο πίνακας κατάταξης περιλαμβάνει ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Αναρτήθηκαν χθες, Πέμπτη 23 Ιουλίου, στη διαδικτυακή πύλη ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση για 36.500 άτομα σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, ενώ αναρτήθηκε και ο προσωρινός πίνακας αποκλειομένων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ δημόσιας πρόσκλησης.

Ο πίνακας κατάταξης περιλαμβάνει ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για οκτώ μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

  • από το Μητρώο τους, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ, στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή
  • από τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν από τον προσωρινό πίνακα αποκλειομένων.

Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να κατατεθούν από την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 11:00 έως και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, στις 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.oaed.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), ως την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, στις 14:00, ώστε να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη δημόσια πρόσκληση.

Δύο νέα προγράμματα με 11.500 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας:

Παράλληλα, ο Οργανισμός έκανε γνωστό πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στα δύο προγράμματα απασχόλησής του, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 11.500 νέες θέσεις εργασίας, για άνεργους νέους, ηλικίας μέχρι 29 ετών με επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, κατά 75%. Στη συγκεκριμένη επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των εργαζομένων.

  • Το ένα εκ των δύο προγραμμάτων, το «Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών» αφορά σε 3.500 ανέργους που θα καλύψουν θέσεις σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για χρονική διάρκεια 10 μηνών. Η επιδότηση θα ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.
  • Το δεύτερο πρόγραμμα, «Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών», αφορά σε 8.000 ανέργους οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, που θα καλύψουν επίσης θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 12 μήνες, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Επιπλέον, αυξάνεται και η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ μηνιαίως.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments