Διεθνή

Συντριβή αεροσκάφους Ουκρανία: Καρέ καρέ η στιγμή που τυλίγεται στις φλόγες – Τι λέει ο μοναδικός επιζών

Συντριβή αεροσκάφους Ουκρανία: Καρέ καρέ η στιγμή που τυλίγεται στις φλόγες – Τι λέει ο μοναδικός επιζών
Συντριβή αεροσκάφους Ουκρανία: Στο βίντεο που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα φαίνεται η προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος όταν ξαφνικά μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

Ένα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στην Ουκρανία δημοσίευσε ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Άντον Γκερασένκο.

Σε αυτό το βίντεο που διαρκεί σαράντα δραματικά δευτερόλεπτα, φαίνεται η προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος, όταν ξαφνικά μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα και η μοιραία πτώση του μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους Antonov-26 που στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, είναι αναπόφευκτη.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της συντριβής:

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων, η κάμερα που κατέγραψε καρέ καρέ τη στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας βρίσκεται τοποθετημένη σε ταράτσα κτιρίου στην πόλη Τσούγκουεφ. Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση ο Ουκρανός πολιτικός δημοσίευσε και φωτογραφίες ορισμένων εκ των σπουδαστών του ινστιτούτου των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας που επέβαιναν στην πτήση που τους στοίχισε τη ζωή.

Τι λέει ο μοναδικός επιζών της συντριβής στην Ουκρανία

Όπως αναφέραμε παραπάνω, 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους αλλά υπάρχει ένας μοναδικός επιζών της μοιραίας πτήσης, ο Βιάτσεσλαβ Ζολοτσέφσκι, ο οποίος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. Όπως υποστηρίζει, τη στιγμή της συντριβής ένιωσε σαν να είναι σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

«Μας είπε ότι ένιωσε πως ήταν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι και ότι όταν σηκώθηκε όρθιος, είδε τον φίλο του να καίγεται. Και πραγματικά προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά σε ένα άτομο το οποίο ήρθε μαζί του στο νοσοκομείο», δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχείας του Χάρκοβο που μίλησε με τον επιζόντα.

Όσο για την κατάσταση της υγείας του Ζολοτσέφσκι, είναι σταθερή και όπως λένε οι γιατροί δεν κινδυνεύει ενώ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, τον επισκέφτηκε και ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η μοιραία πτώση

Mεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Antonov-26, του ουκρανικού στρατού, συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Κούτσερ ανέφερε πως με βάση τα αρχικά στοιχεία, ο αριστερός κινητήρας του μεταγωγικού παρουσίασε βλάβη πριν τη συντριβή.

«Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω», εξέφρασε και σημείωσε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη κατάσταση για έναν έμπειρο πιλότο. «Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα», προσέθεσε ο κυβερνήτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments