Οικονομία

EasyJet: Για πρώτη φορά καταγράφει ζημιές για το σύνολο της οικονομικής της χρήσης

EasyJet: Για πρώτη φορά καταγράφει ζημιές για το σύνολο της οικονομικής της χρήσης
EasyJet: Δύσκολος προβλέπεται ο χειμώνας για τη βρετανική αεροπορική εταιρεία.

Η EasyJet, η βρετανική αεροπορική εταιρεία,  προειδοποίησε σήμερα ότι οι ζημίες που αναμένεται να καταγράψει για πρώτη φορά για την ετήσια χρήση της μπορεί να φθάσουν έως τα 845 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, σημειώνεται πως η εταιρεία εκτελεί μόνο το 25% της προγραμματισμένης δυναμικότητάς της.

Μάλιστα έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, σύμφωνα με αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφει ζημιές. Η βασική πρόβλεψη για ζημίες προ φόρων της τάξης των 815-845 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου είναι χειρότερη της ζημίας των 794 εκατομμυρίων που αναμένουν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon. Είναι η πρώτη φορά που η EasyJet, που ιδρύθηκε το 1995, καταγράφει ζημίες για το σύνολο της οικονομικής της χρήσης. Με τη ζήτηση για ταξίδια να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες αιμορραγούν σε ό,τι αφορά τη ρευστότητά τους.

Η Ryanair, μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της έχει ήδη χαρακτηρίσει αυτόν τον χειμώνα «καμένο χαρτί». Η EasyJet ανέφερε ότι οι ισχύοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι θα συνεχίσει να εκτελεί μόλις το 25% της προγραμματισμένης δυναμικότητάς της για το υπόλοιπο του 2020, υστερώντας σε σχέση με τη Ryanair που στοχεύει στο 40% της δυναμικότητάς της τον Οκτώβριο.

Απειλούνται 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας λόγω της μείωσης των ταξιδιών:

Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στα ταξίδια ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από φορέα της αεροπορικής βιομηχανίας.  Η οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) προέβλεψε ότι η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια και η αργή ανάκαμψη θα απειλήσει 4,8 εκατομμύρια εργαζόμενους στην αεροπορία και πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος, στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο Μάικλ Γκιλ, επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.  Η προειδοποίηση έρχεται καθώς αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την ταξιδιωτική κίνηση το 2020 εν μέσω νέας έξαρσης του ιού και ταξιδιωτικών περιορισμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments