Διεθνή

Γαλλία για Brexit: «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες»

Γαλλία για Brexit: «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες»
Γαλλία για Brexit: Την ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αγγλία για το Brexit, επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις σχέσεις τους μετά το Brexit μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο και μόνο για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Info.

Παράλληλα πρόσθεσε:«Δεν πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων, επειδή τότε είναι που μερικές φορές γίνονται κακές παραχωρήσεις».

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χθες Σάββατο, στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρό,ν πως θα διερευνήσει κάθε οδό προς μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως πρόσθεσε πως πρόοδος για τη γεφύρωση σημαντικών διαφορών πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο Τζόνσον έχει θέσει ως προθεσμία για μια συμφωνία τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 15 Οκτωβρίου και η Ε.Ε. επιδιώκει λίγες ακόμη παραχωρήσεις πριν εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η Σκωτία και η Ουαλία ανακοίνωσαν πως το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την εσωτερική αγορά, για το οποίο ένας υπουργός παραδέχθηκε πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σχετικά με το Brexit, θα υπονομεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο κλέβοντας εξουσίες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Το νομοσχέδιο των Τόρις για την αρπαγή εξουσίας αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη απειλή εδώ και δεκαετίες για την αποκέντρωση και θα δώσει τη δυνατότητα στο Ουέστμινστερ να παρακάμψει τη δημοκρατική βούληση του Κοινοβουλίου της Σκωτίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) στο Ουέστμινστερ βουλευτήςΊαν Μπλάκφορντ. «Δεν απορεί κανείς γιατί η πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ», πρόσθεσε.

Η Ουαλία ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο θα θυσιάσει την ένωση που συνδέει τα διάφορα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ας είμαι σαφής η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να θυσιάσει το μέλλον της ένωσης κλέβοντας εξουσίες από αποκεντρωμένες διοικήσεις», δήλωσε ο Τζέρεμι Μάιλς, γενικός νομικός σύμβουλος της Ουαλίας και υπουργός για την Ευρωπαϊκή Μετάβαση, σχετικά με το νομοσχέδιο που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. «Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και μια προσβολή στους λαούς της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι έχουν ψηφίσει πολλές φορές υπέρ της αποκεντρωμένης διοίκησης» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments