Διεθνή

Καμάλα Χάρις εκλογές ΗΠΑ: «Ας στρωθούμε στη δουλειά»

Καμάλα Χάρις εκλογές ΗΠΑ: «Ας στρωθούμε στη δουλειά»
Καμάλα Χάρις εκλογές ΗΠΑ: Ιστορία γράφει στην Αμερική η Καμάλα Χάρις.

Τις πρώτες της δηλώσεις έκανε η Καμάλα Χάρις, μετά την εκλογή της ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Αμερικής που καταλαμβάνει τον συγκεκριμένο θώκο, δεσμεύθηκε σήμερα να «στρωθεί στη δουλειά» χωρίς καθυστέρηση προκειμένου να αποκατασταθεί «η ψυχή της Αμερικής».

«Σε αυτές τις εκλογές επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή από εμένα. Ήταν η ψυχή της Αμερικής και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας στρωθούμε στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.

Η ανάρτησή της:

Λίγο νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε μεγάλος νικητής των εκλογών, καθώς πήρε την Πολιτεία της Πενσιλβανία και εξασφάλισε 273 εκλέκτορες, γεγονός που τον χρίζει νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Αμερική, είναι τιμή μου που με επέλεξες να ηγηθώ της μεγάλης αυτής χώρας. Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: «θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς – είτε με ψήφισαν είτε όχι. Θα κρατήσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε» δήλωσε ο Μπάιντεν. Ωστόσο, ο αντίπαλός του, Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι ηττήθηκε και προσφεύγει στα δικαστήρια.

Η Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδίκησε την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Στην αμερικανική Γερουσία εξελέγη την ημέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. H μόνη μαύρη γυναίκα στη Γερουσία των ΗΠΑ, εξελέγη για πρώτη φορά το 2016 μετά τη θητεία της ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια και, πριν από αυτό, εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.

Η 55χρονη γερουσιαστής θεωρείται μια ενωτική επιλογή που κοινητοποίησε την νεανική και προοδευτική βάση του Δημοκρατικού Κόμματος και ταυτόχρονα προσέλκυσε πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Προεκλογικά, μεταξύ των άλλων υποψηφίων για αυτή τη θέση ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments