Πολιτική

Ζαχαράκη τηλεκπαίδευση: Δεν θα μετρηθούν απουσίες – Γίνονται προσπάθειες να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα

Ζαχαράκη τηλεκπαίδευση: Δεν θα μετρηθούν απουσίες – Γίνονται προσπάθειες να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα
Ζαχαράκη τηλεκπαίδευση: Κατέρρευσε το σύστημα από την δεύτερη ώρα. Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις και διευκρίνισε πως δεν θα μετρηθούν απουσίες.

Κατέρρευσε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης από την δεύτερη ώρα του μαθήματος με μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσπαθούν ανεπιτυχώς για ώρες να συνδεθούν με την πλατφόρμα Webex. Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε πως το πρόβλημα οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα της εταιρίας που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης (σ.σ. Cisco) και ότι το ζήτημα που προέκυψε αφορά γενικότερα την Ευρώπη. Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως δεν θα μετρηθούν οι σημερινές απουσίες.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους». Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη. Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Το σύστημα κατέρρευσε την δεύτερη ώρα

Από το πρωί επικρατεί εκνευρισμός σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. Το σύστημα έχει κρασάρει και εμφανίζει προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος, Ιλιον, Λυκόβρυση, Παγκράτι, Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο, και άλλες περιοχές.

Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου – που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις -, αυτή τη φορά οι μαθητές και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων θα προχωρήσουν να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Ωστόσο οι αντιδράσεις είναι πολλές, καθώς δεν αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα του εξοπλισμού και της σύνδεσης στο διαδίκτυο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι ομοσπονδίες της εκπαίδευσης κατηγορούν το υπουργείο ότι αποκλείει μαθητές από φτωχότερα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν την δυνατότητα να εφοδιαστούν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η ηγεσία  του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωνε ότι είναι «καθ΄όλα έτοιμη» για την νέα διαδικασία

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οδηγός για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση έχουν οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις ενώ το υπουργείο Παιδείας θα ξαναστείλει στα σχολεία νέες αναλυτικές οδηγίες και κυρίως όσον αφορά στο τεχνικό «κομμάτι», προκειμένου να διευκολυνθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλα μέσα για να εφαρμόσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά στις μονάδες που υπηρετούν και να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα, με δεδομένο ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments