Αθλητισμός

Παναθηναϊκός Ζαλγκίρις: Τέσσερις ώρες στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» – Η παρατήρηση από Βόβορα

Παναθηναϊκός Ζαλγκίρις: Τέσσερις ώρες στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» – Η παρατήρηση από Βόβορα
Παναθηναϊκός Ζαλγκίρις: Η αμυντική «αιμορραγία» του Παναθηναϊκού σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας στην αντίπαλη ομάδα.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 69-81 από τους Λιθουανούς, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, με το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 4-8. Στον αντίποδα, η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ έδωσε τέλος στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο αρνητικό σερί των έξι ηττών, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 6-7 και παραμένοντας στο «κυνήγι» της οκτάδας.

Η αμυντική «αιμορραγία» του Παναθηναϊκού σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας στη Ζαλγκίρις, η οποία έγινε η τέταρτη ομάδα που πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μετά τους Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Αναντολού Εφές.

Μια εβδομάδα μετά το σπουδαίο «διπλό» στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να περιορίσει το ρεσιτάλ των Λιθουανών από τα 6.75 (13/20 τρίποντα), χάνοντας την αμυντική συνοχή του κάθε φορά που άγγιζε την ανατροπή… Ακόμα κι όταν επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης, ισοφαρίζοντας στο 27ο λεπτό σε 50-50, του έλειψε το καθαρό μυαλό, δέχθηκε επιμέρους σκορ 2-17 και χάθηκε.

Η «μουδιασμένη» εκκίνηση του Παναθηναϊκού, η οποία συνδυάστηκε από κάκιστη άμυνα, επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να επιβάλει με το… καλημέρα τον ρυθμό της, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Οι Λιθουανοί βρήκαν τα ελεύθερα μακρινά σουτ (4/6 τρίποντα), ο Γκριγκόνις αποτέλεσε ενορχηστρωτή των επιθέσεων της Ζαλγκίρις (10π. στο πρώτο δεκάλεπτο) και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν στο 6ο λεπτό με +9 (8-17), για να κλείσουν την περίοδο στο +12 (12-24), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που μάταια έψαχνε το τρίποντο (0/5).

Τέσσερις ώρες στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το sdna, για παραπάνω από τέσσερις ώρες βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθώς τα… άκουσαν από τον προπονητή τους, ο οποίος τους έδειξε βίντεο με τα λάθη τους απέναντι στη Ζαλγκίρις, ενώ ακολούθησε προπόνηση.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στην «πράσινη» ομάδα, καθώς οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά την επομένη του αγώνα, κάτι που δεν συνηθίζεται. Μάλιστα, άκουσαν και τις έντονες παρατηρήσεις του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος τους έδειξε βίντεο διάρκειας δύο ωρών με λάθη που έκαναν στο τελευταίο παιχνίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments