Οικονομία

Χατζηδάκης: Το ταχύτερο η αύξηση συντάξεων με ασφάλιση 30 ετών και πάνω

Χατζηδάκης: Το ταχύτερο η αύξηση συντάξεων με ασφάλιση 30 ετών και πάνω
Χατζηδάκης: Το νέο νομοσχέδιο θα συνδυάζει τη στήριξη της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και της προώθησης επενδύσεων με την προστασία των εργαζομένων.

Τις κατευθύνσεις που θα περιλαμβάνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας περιέγραψε στον Ελεύθερο Τύπο ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Το νέο νομοσχέδιο θα συνδυάζει τη στήριξη της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και της προώθησης επενδύσεων με την προστασία των εργαζομένων. Ρυθμίσεις για το συνδικαλισμό, Επιθεώρηση Εργασίας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τηλεργασία.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας. Μια πολύ βασική προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη είναι οι εκκρεμείς συντάξεις. Συγκεκριμένα ανέφερε «Πέρα από τα μέτρα που ήδη είχαν υιοθετηθεί τελευταία (μπόνους για υπαλλήλους που εκδίδουν συντάξεις, επιπλέον προσωπικό, κλπ), ανακοίνωσα ένα μέτρο που θα ανακουφίσει σημαντικά τους συνταξιούχους που περιμένουν τη σύνταξή τους. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης που εκκρεμεί, θα παίρνουν προσωρινά και μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης το ποσό μιας πλήρους εθνικής σύνταξης κάθε μήνα (π.χ. 384 ευρώ/μήνα για όσους έχουν τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης) μαζί με παράλληλη αναδρομική καταβολή από τότε που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης. Στόχος είναι να καλυφθούν όλοι όσοι περιμένουν και δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη. Γι’ αυτό φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση για την εθνική σύνταξη στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα».

Εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι ο γενικότερος σχεδιασμός για σημαντική επιτάχυνση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων δεν αλλάζει. «Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, τοποθετήθηκε ομάδα έργου με πρότζεκτ μάνατζερ, η οποία ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του ζητήματος νομοθετικά, διοικητικά και ψηφιακά» υπογραμμίζει.

Σχετικά με τις αυξήσεις που περιμένουν οι συνταξιούχοι με 30 χρόνια ασφάλισης και άνω με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020, ο κ. Χατζηδάκης απαντά ότι «έχουμε συμφωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να κλείσουν οι εκκρεμότητες τόσο στο επίπεδο του υπουργείου όσο και στο επίπεδο του ΕΦΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα». «Το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί το ταχύτερο» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments