Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Τηλεκπαίδευση από αύριο για όλες τις βαθμίδες

Κλειστά σχολεία: Τηλεκπαίδευση από αύριο για όλες τις βαθμίδες
Κλειστά σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από 1.000 και τις μεταλλάξεις να ανησυχούν τους επιστήμονες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα για τις επόμενες ημέρες. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, σε όλη την επικράτεια, θα μπει λουκέτο από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου.

Κλειστά σχολεία: Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα

Ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μιλώντας στο MEGA, ερωτήθηκε γιατί ελήφθη η απόφαση για καθολικό «λουκέτο» στα σχολεία της χώρας και εξήγησε σχετικά: «Επειδή είδαμε ότι και στα παιδιά και στις μικρότερες ηλικίες, η μεταδοτικότητα του ιού έχει αυξηθεί. Το διαφορετικό του τωρινού κύματος είναι ότι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Προσπαθούμε να περιχαρακώσουμε τον ιό. Να αντέξει το σύστημα υγείας μέχρι το τέλος του μήνα για να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Η προσπάθεια είναι κοινή».

Κλειστά σχολεία: Τι ισχύει από αύριο

Τα μαθήματα από αύριο λοιπόν, θα διεξάγονται μέσω τηλεκπαίδευσης με το υπουργείο Παιδείας να εκδίδει σχετική εγκύκλιο, οποία υπογράφεται από την ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα. Σε αυτήν αναφέρεται:

“Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (σ.σ. τηλεκπαίδευση) καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά σχολεία

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ισχύουν τα εξής:

  • Η με αρ. πρωτ. 120126/ΓΔ4/12.09.2020 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021» (Β΄ 3882) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
  • Η με αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14.11.2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ. Αποστάσεως Εκπαίδευση»
  • την με αρ. πρωτ. 156645/ΓΔ4/16-11-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Επέκταση ωρολογίου προγράμματος»

Σημειώνεται ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση και συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαίδευση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments