Πολιτική

Θεοχάρης: Από τον Απρίλιο πτήσεις με τουρίστες από τη Βρετανία

Θεοχάρης: Από τον Απρίλιο πτήσεις με τουρίστες από τη Βρετανία
Θεοχάρης: «Ο τουρισμός δεν ανοιγοκλείνει με διακόπτη» είπε σε συνέντευξή του στον Guardian ο Χάρης Θεοχάρης.
Θεοχάρης: «Ο τουρισμός δεν ανοιγοκλείνει με διακόπτη» είπε σε συνέντευξή του στον Guardian ο Χάρης Θεοχάρης.

Στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης. Σε συνέντευξή του στον Guardian ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι τα ελληνικά αεροδρόμια θα υποδεχτούν δοκιμαστικές πτήσεις από τη Βρετανία με τουρίστες τον Απρίλιο.

Θεοχάρης: Σταδιακά θα αίρουμε περιορισμούς

Όπως είπε ο υπουργός «αν και η φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει να ανοίξουν τα σύνορα στους ξένους τουρίστες από τις 14 Μαΐου. Οι μεθοριακοί έλεγχοι θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα, όταν θα επιτραπεί σε ορισμένα αεροδρόμια να υποδεχθούν πτήσεις από το εξωτερικό. Όταν ανέφερα την ημερομηνία έναρξης του Μαΐου, είπα ότι σταδιακά θα αίρουμε περιορισμούς σε μια προσπάθεια να ελέγξουμε τη “θερμοκρασία”».

Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι επειδή «ο τουρισμός δεν ανοιγοκλείνει με διακόπτη θα πρέπει να γίνουν προπαρασκευαστικές κινήσεις». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Κάπου στα μέσα Απριλίου θα μπορούμε, όπως υπολογίζουμε, να υποδεχθούμε Βρετανούς αλλά και πολίτες άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένου πληθυσμού, για να δοκιμάσουμε τους νέους κανόνες σε λίγες πύλες εισόδου, όχι και στα και 20 αεροδρόμια, αλλά σε εκείνα που χρησιμοποιούνται συχνότερα, όπως στην Κέρκυρα, το Ηράκλειοι, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωσή του έρχεται ένα 24ωρο μετά την παρουσίαση από τη βρετανική κυβέρνηση μιας λίστας εξαιρέσεων που επιτρέπουν σε Βρετανούς να φύγουν από τη χώρα τους αν έχουν «λογικές δικαιολογίες για ταξίδι» καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί στις 29 Μαρτίου. Χιλιάδες Βρετανοί διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη, την Κέρκυρα κι άλλα μέρη. Τον περασμένο μήνα ομάδες εργασίας από την Ελλάδα και την Αγγλία ξεκίνησαν συνομιλίες για τη δημιουργία ενός «ταξιδιωτικού διαδρόμου» μεταξύ των δύο χωρών μ’ ένα κοινά αποδεκτό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Θεοχάρης

Ο Χάρης Θεοχάρης

Θεοχάρης: Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες

Μιλώντας για την εκστρατεία εμβολιασμού ο υπουργός ανέφερε: «Η Βρετανία είναι η υπ’ αριθμόν 2 τουριστική μας αγορά και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική για μας. Οι τεχνικές συνομιλίες προχωρούν. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες για το πώς θα επαληθεύεται η εγκυρότητα αυτών τον εγγράφων και φαίνεται ότι υπάρχει προθυμία από την άλλη πλευρά».

Επίσης, πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού θα στείλει ένα μήνυμα, ότι ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει σε κάτι που θα παραπέμπει σε κανονικότητα. Ερωτηθείς για τις ανησυχίες Βρετανών κυβερνητικών αξιωματούχων για τους κινδύνους των ταξιδιών στο εξωτερικό ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι είναι είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων και των εισαγόμενων σε ΜΕΘ μειώνεται παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments