Διεθνή

Σοϊλού: Η Ελλάδα επιχειρεί να κάψει ανθρώπους [pic]

Σοϊλού: Η Ελλάδα επιχειρεί να κάψει ανθρώπους [pic]
Σοϊλού: Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προέβη σε μία πρωτοφανή δήλωση κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι επιχείρησε να κάψει τους πρόσφυγες.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού προέβη σε μία δήλωση – πρόκληση κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό. Από την άλλη, ο πρόεδρος Ερντογάν ήδη έχει προχωρήσει στην αλλαγή των υπουργείων στην Τουρκία. Ακόμη, ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, συνοδευόμενη από ανάλογο βίντεο, αναφέροντας ότι οι Έλληνες άφησαν 41 πρόσφυγες και μετανάστες να πεθάνουν ρίχνοντάς τους βενζίνη ανοικτά του Τσεσμέ, οι οποίοι τελικά σώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

“Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης”

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους. Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης», τόνισε ο Σουλεϊμάν οϊλού, προσθέτοντας πως «όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται δύο ήμερες μετά τη σύγκρουση σε ζωντανή μετάδοση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς και μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επανέφερε το πάγιο αίτημα της Άγκυρας για εκλογή μουφτή στη Θράκη από τους μουσουλμάνους ιμάμηδες απορρίπτοντας τον διορισμό από το ελληνικό κράτος.

Διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν

Κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγουν εδώ και ημέρες μια εκστρατεία στην Τουρκία με το σύνθημα «Πού πήγαν τα 128 δισεκατομμύρια» δολάρια, το ποσό, σύμφωνα με εκείνα, που «εξαφανίστηκε» από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας το 2019 και το 2020.

Στην αντεπίθεση, οι αρχές έχουν επιδοθεί αυτήν την εβδομάδα σε ένα κυνήγι για τα πανό που αναφέρουν τα «128 δισεκατομμύρια» και τα οποία αναρτήθηκαν σε κτίρια διαφόρων πόλεων της χώρας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Ωστόσο, δεν μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της συγκεκριμένης εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση του προέδρου

Ο Ερντογάν έσπασε τη σιωπή του σήμερα κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «ψεύδεται» και ότι διαπράττει «προδοσία» υπονοώντας πως η κεντρική τράπεζα σπατάλησε τα αποθέματά της προς όφελος ορισμένων επιχειρήσεων προσκείμενων στην εξουσία.

«Επιμένουν στο ψέμα των 128 δισεκατομμυρίων», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κεντρική τράπεζα διέθεσε αυτά τα χρήματα για να στηρίξει την οικονομία σε ένα πλαίσιο επιβαρυνόμενο από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Επιβεβαίωσε πως 165 δισεκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν εδώ και δύο χρόνια σε αυτό το πλαίσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments