Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Οι μαθητές θα εξακολουθούν να φορούν μάσκες

ΗΠΑ κορωνοϊός: Οι μαθητές θα εξακολουθούν να φορούν μάσκες
ΗΠΑ κορωνοϊός: Μπορεί τα CDC να ανακοίνωσαν πως οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τους μαθητές.

Οι μάσκες στα σχολεία των ΗΠΑ θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού όλοι οι μαθητές, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Νωρίτερα, στις 13 Μαΐου τα CDC είχαν ανακοινώσει πως πως όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να φορούν υποχρεωτικές μάσκες.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες των CDC, οι μαθητές από το νηπιαγωγείο ως την τρίτη λυκείου «θα πρέπει να εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης και να δίνουν προτεραιότητα στη γενικευμένη και σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Η σύσταση αυτή των CDC γίνεται αφού η υπηρεσία την Πέμπτη είχε ανακοινώσει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19 δεν χρειάζεται να φορούν πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ενώ μπορούν να τις αποφεύγουν και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Τα CDC επεσήμαναν ότι όλοι όσοι βρίσκονται στις σχολικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά λεωφορεία θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση περίπου δύο μέτρων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.

Στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για όλους άνω των 12 ετών.

Τέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να φορούν υποχρεωτικές μάσκες.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής των CDC Dr. Rochelle Walensky έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις νέες οδηγίες για τους εμβολιασμένους, λέγοντας τα εξής:

«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση ειδικές συνθήκες».

«Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε ό, τι σταματήσατε εξαιτίας της πανδημίας», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «περιμέναμε όλοι αυτή τη στιγμή και μπορούμε να επιστρέψουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας». Η Walensky υπογράμμισε ακόμη πως η επιστήμη υποστηρίζει την νέα οδηγία, επικαλούμενη τρεις μελέτες, συμπεριλαμβανομένων μιας ισραηλινής και μιας αμερικανικής, που δείχνουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά.

Η ανακοίνωσή της, πάντως, είχε και δυο αστερίσκους: Συγκεκριμένα τόνισε πως όσοι δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν… πετάξουν την μάσκα, ενώ επίσης είπε πως «η περασμένη χρονιά μας έδειξε ότι ο ιός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, συνεπώς αν τα πράγματα χειροτερέψουν, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές σε αυτές τις οδηγίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments