Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Αίγυπτο σήμερα ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Αίγυπτο σήμερα ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Την γειτονική Αίγυπτο θα επισκεφτεί σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου ο Έλληνας πρωθυπουργός. Συνάντηση με τον πρόεδρο Αλ Σίσι.

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο Al-Ittihadiya, στο Κάιρο. Μετά το πέρας των επαφών οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις.

Στις 15:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι, στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 16:10 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια.

Στις 18:45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξανδρείας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξανδρείας όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Λίγα λόγια για το βιογραφικό του Έλληνα πρωθυπουργού

O Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει ενεργά στην πολιτική από το 2004 και σήμερα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

O κος Μητσοτάκης (4 Μαρτίου 1968) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας. Στο παρελθόν έχει διατελέσει:

  • Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2013-2015) και
  • Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (2015).

Στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η Νέα Δημοκρατία νίκησε με 39,85% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας μία μέρα αργότερα.

Οικογένεια και προσωπική ζωή

Ο πατέρας του ήταν ο τέως πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μητέρα του ήταν η Μαρίκα Γιαννούκου. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλαιά οικογένεια πολιτικών με συγγενικούς δεσμούς με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και είναι δισέγγονος του πολιτικού Κωστή Μητσοτάκη, εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη και αδελφός της πρώην υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Το 1997 παντρεύτηκε την πολωνικής καταγωγής Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία απέκτησε και τρία παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments