Πολιτική

Ξανθός: Ένα-ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται

Ξανθός: Ένα-ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται
Ξανθός: Ο πρώην υπουργός Υγείας ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο Ανδρέας Ξανθός στην κυβέρνηση σχετικά με το μέτρο της αναστολής στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Από την 1η Σεπτέμβρη ισχύει η υποχρέωση των γιατρών να καταθέτουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγορεί τη Κυβέρνηση για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας σε απάντησή του προς το κυβερνών κόμμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει(με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

“Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων “

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα».

Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι «η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού». Σχολιάζει επίσης ότι «ένα-ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η “γύμνια” στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται».

“Θεωρούμε ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν “

Ο κ. Ξανθός είπε ότι χθες ο νέος υπουργός Υγείας «αναγκάστηκε να κάνει μια μικρή υποχώρηση (επιστροφή μετά την 1η δόση του εμβολίου και όχι μετά την πλήρη ανοσοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε αργία), αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να μην είναι διαχειρίσιμη». Σημείωσε ότι «επειδή δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος στο ΕΣΥ, η μόνη λύση είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση».

Τόνισε ότι «θεωρούμε ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και δεν αναγνωρίζουμε το “δικαίωμα” κανενός επαγγελματία υγείας να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς ανεμβολίαστος» και «υπερασπιζόμαστε όμως ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων στην εργασία και θεωρούμε το μέτρο της αναστολής άδικο, μη αναλογικό και επαχθές». Υπογράμμισε επιπλέον ότι «υπερασπιζόμαστε επίσης το δικαίωμα του ασθενή στην ασφαλέστερη δυνατή φροντίδα» και «διεκδικούμε τη δυνατότητα του ΕΣΥ να παραμείνει όρθιο και λειτουργικό, ειδικά στην αιχμή του 4ου επιδημικού κύματος»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments