Οικονομία

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα όλων στη ΔΕΗ – Στις 19 Οκτωβρίου η ΕΓΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα όλων στη ΔΕΗ – Στις 19 Οκτωβρίου η ΕΓΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Χρηματιστήριο: Στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με ανακοίνωση.

Τι αναφέρει η ΔΕΗ

Καλούνται οι μέτοχοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, με αντικείμενο:

  • 1α) έγκριση της συναλλαγής για την πώληση υπό της ΔΕΗ Α.Ε. του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της θγατρικής αυτής εταιρείας Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ) και
  • β) έγκριση της διάσπασης, ήτοι της απόσχισης του κλάδου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με εισφορά του και απορρόφηση του από την ΔΕΔΔΗΕ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 123Α του Ν.4001/2011, του Ν.4601/2019 και του Ν.Δ.1297/1972, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του Σχεδιου Συβασης Διάσπασης του Κλάδου μετά παραρτημάτων αυτής και εξουσιοδοτήσεις.
  • 2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού της και το άρθρο 24, παρ.1 στοιχ.β’ του Νόμου 4548/2018. Κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφισταμένων μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 27, παραγρ.1 του Νόμου4548/2018. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, τον προσδιορισμό των όρων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και του τρόπου και των λοιπών όρων διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών.
  • 3. Επιβεβαίωση της ιδιότητας ως Ανεξάρτητου Μέλους του Δ.Σ. του αντιπροέδρου του κ. Πύρρου Παπαδημητρίου.
  • 4. Τροποποίηση-συμπλήρωση του άρθρου 3, “Σκοπός” του Καταστατικού της εταιρείας.
  • 5. Ανακοινώσεις και άλλα θέματα.
ΔΕΗ

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα όλων στη ΔΕΗ

“Μάχη” δίνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο επίπεδο των 870 μονάδων όπου δίνει ο Γενικός Δείκτης. Το μεσημέρι της Παρασκευής η τιμή της μετοχής διαμορφώνονταν στα 8 ευρώ (-11,3%) με την αξία των συναλλαγών στα 23,6 εκατ. ευρώ – περίπου το ένα τρίτο του τζίρου του ΧΑ μέχρι τότε.

H αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου σχετικά με την συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε έτσι να μπορέσει να υπολογίσει την τιμή όπου θα πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments