Διεθνή

Πριγκίπισσα Μάκο: Αψηφά 1 εκατομμύριο δολάρια για ένα κοινό θνητό – Το love story μιας “επαναστάτριας”

Πριγκίπισσα Μάκο: Αψηφά 1 εκατομμύριο δολάρια για ένα κοινό θνητό – Το love story μιας “επαναστάτριας”
Πριγκίπισσα Μάκο: Το love story της “επαναστάτριας” πριγκίπισσας Μάκο θα της κοστίσει το στέμμα και 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το love story της “επαναστάτριας” πριγκίπισσας Μάκο θα της κοστίσει το στέμμα και 1 εκατομμύριο δολάρια. Σε πολλούς θυμίζει τη Μέγκαν και το Χάρι της Ιαπωνίας και μετά από τρία χρόνια αναβολής του γάμου τους, η πριγκίπισσα Μάκο και ο αγαπημένο της Κέι Κομούρο θα ενωθούν “οι δύο είς σάρκα μίαν”.

Το love story και οι αντιδράσεις

Το 2017 η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο αρραβωνιάστηκε τον συνομήλικό της, έναν κοινό θνητό τον Κέι Κομούρο και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν στον ιαπωνικό τύπο κάτι παραπάνω από θετικές. Όμως η εμπλοκή της μητέρας του μέλλοντα συζύγου της πριγκίπισσας και του ίδιου σε οικονομικές διαφορές έκαναν το 2018 το γάμο να αναβληθεί.

Αποτέλεσμα από την αντίδραση των Media και των Ιαπώνων ήταν να προκαλέσει στη πριγκίπισσα Μάκο μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.Αιτία για τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας αποτελεί η κριτική που έχει δεχτεί από τα media για την επιλογή να αρραβωνιαστεί έναν «κοινό θνητό».

Ο γάμος θα “κοστίσει ακριβά” στην πριγκίπισσα

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι θα αρνηθεί ένα έκτακτο επίδομα ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δικαιούται η πριγκίπισσα με το που θα εγκαταλείψει τις αυτοκρατορικές υποχρεώσεις, μετέδωσε το δίκτυο NHK. Επιπλέον, με την επιλογή της να παντρευτεί έναν κοινό θνητό αποποιείται και του δικαιώματός της στη σειρά διαδοχής.

Η Μέγκαν και ο Χάρι της Ιαπωνίας

Η υπόθεση θυμίζει σε πολλούς… Μπάκιγχαμ με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να έχουν δώσει στο ζευγάρι το τίτλο του «Μέγκαν και Χάρι της Ιαπωνίας, το οποίο επίσης απαρνήθηκε τη βασιλική ζωή για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία τελετή

Κυβερνητική πηγή που επικαλούνται στους Japan Times, ανέφερε ότι με πρόσχημα την πανδημία, η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και η κόρη του αδερφού του, πρίγκιπα Ακισίνο, θα παντρευτεί τον αγαπημένο της σε μια απλή τελετή και δεν θα γίνει βασιλικός γάμος σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Μάλιστα, αυτός θα είναι ο πρώτος γάμος που θα πραγματοποιηθεί χωρίς το τελετουργικό, από τη μεταπολεμική περίοδο.

Το who is who του Ιαπωνικού στέμματος

Ο Αυτοκράτορας (tennō;, κυριολεκτικά «ουράνιος κυρίαρχος», αναφέρεται επίσης ως Μικάντο  της Ιαπωνίας είναι η κεφαλή του κράτους της Ιαπωνίας και επικεφαλής της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Είναι, επίσης, η ανώτατη αρχή της θρησκείας Σίντο. Σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα της Ιαπωνίας, ο αυτοκράτορας είναι το «σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού».

Ο Αυτοκρατορικός Οίκος της Ιαπωνίας είναι η παλαιότερη συνεχής κληρονομική μοναρχία του κόσμου. Στο Νιχόν Σόκι ένα βιβλίο της ιαπωνικής ιστορίας του 8ου αιώνα, λέγεται ότι η Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας ιδρύθηκε το 660 π.Χ. από τον αυτοκράτορα Τζίμου, που σύμφωνα με την παράδοση είχε θεϊκή καταγωγή.

Ο πρώτος αυτοκράτορας για τον οποίο υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένα ιστορικά στοιχεία είναι ο 29ος, ο Αυτοκράτορας Κιμμέι (539–571). Σημερινός αυτοκράτορας της Ιαπωνίας είναι ο Ναρουχίτο. Ο πλήρης τίτλος του είναι «η Αυτού Αυτοκρατορική Μεγαλειότης ο Αυτοκράτωρ (της Ιαπωνίας)» και διαδέχθηκε τον πατέρα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο την 1η Μαΐου 2019 μετα απο παραίτηση του τελευταίου. Ο Ναρουχίτο είναι ο 126ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments