Κόσμος

Τατάρ: Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση

Τατάρ: Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση
Τατάρ: Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συνεχίζει τις προκλήσεις προς τους Ελληνοκύπριους σχετικά με τα Βαρώσια.

Ο Τατάρ συνεχίζει τις προκλήσεις καιρό μετά την επίσκεψη Ερντογάν και τις εξαγγελίες του. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση,  λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε πανδημία μέχρι σήμερα θα τα είχαν επισκεφθεί ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος είχε αναφέρει πως η Κύπρος θα έπρεπε να μεταβιβαστεί στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το ξενοδοχείο του στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια, τα οποία είχαν κλείσει από 1974, ανήκουν εξ ολοκλήρου σε τουρκικά ιδρύματα. Πρόσθεσε ότι τώρα άνοιξε η πόλη, η οποία «βρίσκεται εντός των συνόρων της τδβκ» (ψευδοκράτους).

“Όταν φτάσουμε στις παλιές μέρες με τον τουρισμό οι επισκέψεις στα Βαρώσια θα αυξηθούν”

«Έχουμε μια επιτροπή που ονομάζεται Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Θέλουμε όποιος έχει περιουσία να υποβάλει αίτηση και να επιστρέψει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Περισσότεροι από 230 χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την περιοχή των Βαρωσίων μέχρι σήμερα παρά την πανδημία. Αν δεν υπήρχε πανδημία, ο αριθμός των επισκεπτών θα έφτανε το ένα εκατομμύριο.

Όταν φτάσουμε στις παλιές μέρες με τον τουρισμό και τους φοιτητές, οι επισκέψεις στα Βαρώσια θα αυξηθούν. Τα Βαρώσια θα έχουν περισσότερη αξία. Αυτή η όμορφη παραλία και και πάρκα εκεί θα ζωντανέψουν. Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση», υποστήριξε περαιτέρω.

Τατάρ: «Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας»

Ειδικότερα, ο Τατάρ, υποστήριξε ότι «οι Ε/Κ δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τ/Κ, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια». Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο μόνος στόχος της Ε/κ πλευράς είναι η «Ένωση» της Κύπρου με την Ελλάδα. «Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

«Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η ΤΔΒΚ. Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στο δίκαιο αγώνα του Τ/κ λαού. Εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, αυτό οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχιζόταν. Αλλά τώρα υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί. Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Τον ενδιαφέρει πολύ τον τ/κ λαό αυτό. 

Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους Τ/Κ και τους Ε/Κ. Είναι ένα ζήτημα που οδηγεί στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία αποτελεί μία από τις πλευρές στην Κύπρο. Η παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments