Οικονομία

Σκυλακάκης: Θα τεθεί σε ισχύ αυτόματος μηχανισμός παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές

Σκυλακάκης: Θα τεθεί σε ισχύ αυτόματος μηχανισμός παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές
Σκυλακάκης: Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ενεργειακά ζητήματα και η αύξηση των τιμών και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε τη δημιουργία αυτόματου μηχανισμού παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ενεργειακά ζητήματα και η αύξηση των τιμών και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε τη δημιουργία αυτόματου μηχανισμού παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως σε πρώτη φάση θα ανακοινωθούν τα άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο.Η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Μόνιμος μηχανισμός για τα ενεργειακά

Παράλληλα εξήγησε ότι σε δεύτερη φάση, «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments