Διεθνή

Βουλγαρία: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για δώρο στα πάρτι

Βουλγαρία: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για δώρο στα πάρτι
Βουλγαρία: «Έχουμε φτάσει στο σημείο όταν πηγαίνεις στα γενέθλια κάποιου αντί δώρου να δωρίζεις πλαστό πιστοποιητικό».

Στη Βουλγαρία ένα απίθανο περιστατικό συνέβη με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Δ ημοσιογράφος από τη Βουλγαρία μιλώντας στον  Σκάι είπε ότι στη Βουλγαρία έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν δώρα γενεθλίων πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η Μπόικα Ατανάσαβα αφού περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα κάνοντας λόγο μάλιστα για «κρίσιμη στιγμή επιβίωσης» είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά στη χώρα: «Έχουμε φτάσει στο σημείο όταν πηγαίνεις στα γενέθλια κάποιου αντί δώρου να δωρίζεις πλαστό πιστοποιητικό».

Βουλγαρία

Μόνο το 22% των πολιτών είναι εμβολιασμένοι

Οι καταστάσεις που βιώνει η Βουλγαρία τις τελευταίες εβδομάδες είναι δραματικές καθώς στη χώρα έχει εμβολιαστεί μόνο το 22% των πολιτών με αποτελέσματα τα κρεβάτια στα νοσοκομεία να είναι γεμάτα. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ στη χώρα δίνουν και παίρνουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αφού έναντι 300 ευρώ μπορεί οποιοδήποτε να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση εμβολίου. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην Ελλάδα.

Η ίδια σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες η Βουλγαρία έχει επιβάλει ένα νέο σύστημα με το πιστοποιητικό αντιγόνων καθώς τα fake πιστοποιητικά έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

300 ευρώ κοστίζει ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από Βούλγαρους απατεώνες προμηθεύονται και αρκετοί Έλληνες που δεν έχουν πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ, μέλος του κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού δήλωσε πως η «ταρίφα» είναι 300 ευρώ, προκειμένου κάποιος να πάρει το πολυπόθητο χαρτί.

Βουλγαρία

Μάλιστα όπως είπε, η κύρια πελατεία είναι από την Βόρεια Ελλάδα. Η Βουλγαρία είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές των εμβολίων στην Ευρώπη, και απ’ ότι φαίνεται και οι πρώτοι στην… απατεωνιά σε σχέση με τα πιστοποιητικά. Μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου.

Ο «μεσάζοντας» που μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε πως με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Τα όλο και περισσότερα στοιχεία για το κύκλωμα έχουν κάνει τις Ελληνικές αρχές να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους εμβολιασμούς Ελλήνων (μονίμων κατοίκων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments