Κόσμος

Όλαφ Σολτς: Το πρώτο του ταξίδι ως καγκελάριος

Όλαφ Σολτς: Το πρώτο του ταξίδι ως καγκελάριος
Όλαφ Σολτς: Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή ως νέος καγκελάριος της Γερμανίας.

Ο Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία και αργότερα με τους επικεφαλής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Συναντιόμαστε για να αναπτύξουμε με τη Γαλλία μια κοινή στρατηγική», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς πριν από τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία. Το Παρίσι είναι παραδοσιακά εδώ και χρόνια ο πρώτος προορισμός στο εξωτερικό των νέων καγκελαρίων της Γερμανίας.

Ο Μακρόν υπογράμμισε επίσης τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγχαίροντας την Τετάρτη τον Σολτς για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Θα γράψουμε μαζί το επόμενο κεφάλαιο, για τους Γάλλους, για τους Γερμανούς, για τους Ευρωπαίους», έγραψε στο Twitter.

Εκτός από τα σινιάλα για γερμανογαλλική συνεργασία, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν επίσης ξεκάθαρες διαφορές απόψεων – σχετικά με την πυρηνική ενέργεια και με τον αμφιλεγόμενο αγωγό αερίου Nord Stream 2.

Η Γερμανία αντιτίθεται επίσης στις γαλλικές κινήσεις που έχουν στόχο να χαρακτηρισθεί η πυρηνική ενέργεια «πράσινη ενέργεια» για επενδυτικούς λόγους. Μακρόν

Πριν από την επίσκεψη, ο Σολτς δήλωσε πως οι χώρες επιλέγουν το δικό τους δρόμο για να επιτύχουν την ουδετερότητα άνθρακα και ο στόχος είναι να διευκολυνθεί «η πρόοδος προς τον ίδιο στόχο, την οποία καθένας πετυχαίνει με το διαφορετικό του τρόπο, αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουμε κάτι στο οποίο να μπορούν να καταλήξουν σε μια συνεννόηση και οι δύο πλευρές».

Ο Σολτς θα συνεχίσει στη συνέχεια το ταξίδι του για τις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η κρίση στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπου έχουν συγκεντρωθεί ρωσικά στρατεύματα, είναι πιθανό να βρίσκεται στην ατζέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments