Πολιτική

Ανδρουλάκης στο Συμβούλιο του PES: Θα θέσω ζήτημα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ανδρουλάκης στο Συμβούλιο του PES: Θα θέσω ζήτημα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Νίκος Ανδρουλάκης: Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν πρέπει να εξοπλίζει την Τουρκία

Το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται να θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συμμετοχή του στο συμβούλιο του PES (των Ευρωπαίων σοσιαλιστών), όπως είπε ο ίδιο προσερχόμενος.

Όπως δήλωσε, κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν πρέπει να εξοπλίζει την Τουρκία, αφήνοντας αιχμές για την Ισπανία, η οποία πρόσφατα ανανέωσε τη συμφωνία πώλησης οπλικών συστημάτων στην γειτονική μας χώρας.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας.

Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments