Πολιτική

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο πρωθυπουργός πρότεινε στην Σύνοδο να διαρκεί το πιστοποιητικό 7 μήνες, ενώ συζητήθηκαν και μέτρα για την Όμικρον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρακολουθήσει την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοίνωση νέων μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός πρότεινε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να τροποποιηθεί η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πανδημία και η μετάλλαξη «Όμικρον».

Ανησυχητικά τα στοιχεία από τη Βρετανία

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην παρέμβαση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να εφησυχάζει με τη μετάλλαξη «Όμικρον» και ζήτησε πιο αυστηρές αναφορές για την μετάλλαξη στα Συμπεράσματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα στοιχεία που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανησυχητικά και υπογράμμισε την ανάγκη, εκτός από τους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση, κατά τη διάρκεια των γιορτών να διενεργούνται τεστ, όπως αποφάσισε η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία που στήριξε την ίδια γραμμή, προκειμένου να καθυστερήσει την έλευση της «Όμικρον».

Έξι συν ένα αντί για έξι συν τρία

Επισήμανε ακόμη τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών. Σχετικά με την ισχύ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε 6+ 1 μήνες (αντί του 6+3 που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία – όπως είπε – αργά γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τόνισε ακόμη πως είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό δίνοντας έμφαση στην τρίτη δόση, σημειώνοντας ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε.

Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε, σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων» τόνισε χαρακτηρστικά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Προανήγγειλε μέτρα για φυσικό αέριο και ρεύμα

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοίνωση νέων μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

«Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments