Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία εφόλης της ύλης συνέντευξη στο Star και την Μάρα Ζαχαρέα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ζήτησε εκλογές κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022.

Στο ερώτημα γιατί έφθασε να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί.”

Σχετικά με το αίτημα των εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας “Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή».

Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Παρουσίασε γράφημα που δείχνει ότι είμαστε δύο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοναδικός αντίπαλος ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη. Έχει στο μυαλό του περισσότερο το τρίτο κόμμα και όχι την πανδημία. Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται. Για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε πώς ένας πρωθυπουργός με έλλειμμα εμπιστοσύνης, με σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας, θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πέμπτο κύμα πανδημίας εν μέσω ακρίβειας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι δεν βλέπει τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ως αντιπάλους. «Ο μοναδικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑείναι η δεξιά και ο κύριος Μητσοτάκης» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments