Διεθνή

Πολωνία: Ο αντιπρόεδρος της χώρας λέει ότι η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε «τέταρτο Ράιχ»

Πολωνία: Ο αντιπρόεδρος της χώρας λέει ότι η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε «τέταρτο Ράιχ»
H Πολωνία έχει εμπλακεί σε μια μακρά αντιπαράθεση με την ΕΕ

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δήλωσε ότι η Γερμανία προσπαθεί να μετατρέψει την ΕΕ σε ένα ομοσπονδιακό «γερμανικό τέταρτο ράιχ».

Μιλώντας στην ακροδεξιά πολωνική εφημερίδα GPC, ο επικεφαλής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) είπε ότι ορισμένες χώρες «δεν είναι ενθουσιασμένες με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό τέταρτο ράιχ στη βάση της ΕΕ».

«Εάν εμείς οι Πολωνοί συμφωνούσαμε με αυτό το είδος της σύγχρονης υποταγής, θα υποβιβαζόμασταν με διαφορετικούς τρόπους», είπε ο Κατσίνσκι, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρησιμοποιείται ως «όργανο» για τις φεντεραλιστικές ιδέες.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνία έχει εμπλακεί σε μια μακρά αντιπαράθεση με την ΕΕ, ιδίως σχετικά με τις δικαστικές αλλαγές που έχει επιφέρει το PiS από το 2015, με την Βαρσοβία να κατηγορεί τις Βρυξέλλες για «γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαρσοβία από τον νέο γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, αυτόν τον μήνα, ο πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, είπε ότι η υποστήριξη της τρέχουσας κυβέρνησης του Βερολίνου στον φεντεραλισμό της ΕΕ ήταν «ουτοπική και επομένως επικίνδυνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments