Οικονομία

Φυσικό αέριο: Νέα χαμηλό τριών εβδομάδων – Πτώση 10% στην τιμή του

Φυσικό αέριο: Νέα χαμηλό τριών εβδομάδων – Πτώση 10% στην τιμή του
Φυσικό αέριο: Πτώση 10% στην τιμή του φυσικού αερίου καταγράφουν σήμερα οι δείκτες μεγαλώνοντας κι άλλο την ενεργειακή κρίση.

Πτώση 10% στην τιμή του φυσικού αερίου καταγράφουν σήμερα οι δείκτες μεγαλώνοντας κι άλλο την ενεργειακή κρίση. Οι τιμές υποχωρούν για έκτη συνεχή ημέρα καθώς φορτία του υγροποιημένου καυσίμου κατευθύνονται προς την ήπειρο σε μια στιγμή που η διακοπή λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων και ο ζεστός καιρός περιορίζουν τη ζήτηση.

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν περισσότερο από 400% φέτος. «Το πρόβλημα μπορεί να συνεχιστεί και του χρόνου», δήλωσε ο Andrew Hill, επικεφαλής της BloombergNEF, σε έκθεσή του την Τετάρτη. «Οι γεωπολιτικές εντάσεις με τη Ρωσία, ιδιαίτερα γύρω από τον αγωγό Nord Stream 2, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η Ρωσία να περιορίσει τις ροές προς την Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του έτους, και ενδεχομένως πολύ περισσότερο».

Φυσικό αέριο: Συνεχίστηκε η πτώση και την Τρίτη

Συνεχίστηκε η “βουτιά” στην τιμή του φυσικού αερίου για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην Ευρώπη. Στην Ολλανδία ο δείκτης αναφοράς υποχώρησε για πέμπτη ημέρα έως και 8,3%. Στην απαισιόδοξη εικόνα και κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έρχεται να εξισορροπήσει λίγο η κατάσταση με όλο και περισσότερα πλοία να μεταφέρουν υγροποιημένο αέριο προς την Ευρώπη.

Παράλληλα, οι traders παρακολουθούν αν η Ρωσία είναι διατεθειμένη να δεσμεύσει χωρητικότητα αγωγών για να μεταφέρει τον επόμενο μήνα περισσότερο αέριο στην Ευρώπη. Θα παρακολουθήσουν μια δημοπρασία που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα για τη δέσμευση χωρητικότητας, η οποία θα δώσει μια ένδειξη ως προς τα σχέδια της Gazprom για τον Ιανουάριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments