Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Πρόταση συνεργασίας στον Ανδρουλάκη, μήνυμα στο κόμμα του

Αλέξης Τσίπρας: Πρόταση συνεργασίας στον Ανδρουλάκη, μήνυμα στο κόμμα του
Αλέξης Τσίπρας: Θέλω κόμμα σύγχρονο και όχι με πρακτικές του παρελθόντος.

Βόμβα στα θεμέλια της Κουμουνδούρου ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω κόμμα ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς, προσωπικές στρατηγικές και επιφυλάξεις ιδεολογικής καθαρότητας». Επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον χαρακτηρίζει ως «ευκαιριακό κερδοσκόπο».

«Δεν ισχυρίζομαι», λέει, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απλώς ανίκανος. Είναι αθεράπευτα δογματικός», σημειώνει με δηκτικό ύφος και ζητάει πολιτική αλλαγή το «συντομότερο δυνατόν».

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να στείλει δημόσια πρόσκληση πολιτικού διαλόγου στον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματος του.

Αλέξης Τσίπρας: Τραγική η κατάσταση τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Ανήμερα μιας κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου – σε δυο ώρες περίπου στη Κουμουνδούρου – και δυο ημέρες πριν τη Πρωτοχρονιά, ο Αλέξης Τσίπρας, με το πιο ηχηρό τρόπο, διαμηνύει προς όλους πως θέλει:

  • κόμμα ανοιχτό στη κοινωνία χωρίς στενότητες του παρελθόντος(!), χωρίς προσωπικές στρατηγικές και επιφυλάξεις ιδεολογικής καθαρότητας. Πιο ηχηρό μήνυμα προς τους «αντιρρησίες» δεν μπορεί να υπάρξει
  • Πληθυντική ανάπτυξη του κόμματος χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στην εκλογή της ηγεσίας ενόψει του 3ου συνεδρίου!

Με άλλα λόγια «αυτό το κόμμα θέλω» διαφορετικό από αυτό που υπάρχει σε λειτουργίες, ανάπτυξη, ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο. Και όλα αυτά, λίγες ώρες πριν από τη κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έχει σχεδόν αποκλειστικό θέμα το κείμενο των θέσεων για το επικείμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί (;) στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ταυτοχρόνως και ένα πολιτικό μήνυμα, εμμέσως πλην σαφώς, προς το πρόσφατα εκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Χρησιμοποιώντας όρους του Σοσιαλιστικού χώρου, όπως: κοινωνική δικαιοσύνη, προστασία εργασίας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους,τονίζει ότι «δεν μπορεί όλα τα παραπάνω παρά να είναι η επιδίωξη όλων των δυνάμεων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές. Διότι η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά συμπυκνώνεται στο εξής και μοναδικό αίτημα: εκλογές και πολιτική αλλαγή».

Σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει ένα πολιτικό διάλογο με το σύνολο της «προοδευτικής αντιπολίτευσης» αλλά και ειδικότερα με το ΠΑΣΟΚ, του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments