Οικονομία

Bitcoin: Με κέρδη 63% έκλεισε το 2021

Bitcoin: Με κέρδη 63% έκλεισε το 2021
Bitcoin: Με κέρδη 63% έκλεισε το 2021 το Bitcoin.

Με κέρδη 63% έκλεισε το 2021 το Bitcoin. Μπορεί από τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε κατέγραψε τα ιστορικά υψηλά του το κρυπτονόμισμα να υποχωρεί κατά 31% περίπου, ωστόσο έκελισε την χρονιά με κέρδη 63% περίπου. Με μία τέτοια απόδοση συμπεριλαμβάνεται στα assets με τις μεγαλύτερες αποδόσεις διεθνούς για το έτος που φεύγει.

Οι traders πάντως που θέλανε το τέλος της χρονιά να βρίσκει το Bitcoin πάνω από τα 100.000 ή τα 135.000 δολάρια διαψεύσθηκαν.

Η δραστηριότητα από πλευράς ιδιωτών κορυφώθηκε στις αρχές του 2021. Ωστόσο η εισροή ιδιωτών έχει αντικατασταθεί από θεσμικούς και γενικά μεγάλα πορτοφόλια, αξίας πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία αυξάνονται.

Ποιες οι προκλήσεις για το 2022

Στη βάση αυτή το Bitcoin θα επηρεαστεί το 2022 από τις εξής προκλήσεις:

  • Τη ρύθμιση των crypto: Οι ρυθμιστικές αρχές αυστηροποιούν τους κανόνες και οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν επίσης να λανσάρουν τα δικά τους, κεντρικά, ψηφιακά νομίσματα.
  • Τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό: Οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και η άνοδος της ζήτησης ενέργειας έχουν ωθήσει τις τιμές σε άνοδο.
  • Το νέο techlash: Οι ρυθμιστικές αρχές στην Αμερική και στην Ευρώπη προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τους τεχνολογικούς γίγαντες εδώ και χρόνια.
  • Την πανδημία: Αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, η COVID-19 θα έχει γίνει απλώς άλλη μια από τις πολλές ενδημικές ασθένειες που ταλαιπωρούν τους φτωχούς αλλά όχι τους πλούσιους.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments