Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Κρατούμενος και χωρίς κινητό στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Τζόκοβιτς: Κρατούμενος και χωρίς κινητό στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης
Τζόκοβιτς: Κρατούμενος και χωρίς κινητό στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης – Σε εξέλιξη διπλωματικό θρίλερ

Ένα απίστευτο θρίλερ σε όλα τα επίπεδα εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες που αφορά στην είσοδο ή όχι του Νόβαλ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία και κατ’ επέκταση τη συμμετοχή τους στο Γκαν Σλαμ του τένις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Σέρβος σούπερ σταρ βρίσκεται υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης,

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 34χρονου αθλητή μετέφερε σε σερβικά ΜΜΕ ότι «κανείς δεν τον αφήνει να βγει. Υπάρχουν δύο αστυνομικοί μπροστά από το δωμάτιο όπου κρατείται». Παράλληλα δήλωσε ότι του έχουν αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνό και πως δεν έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο.

Προς στο παρόν τίποτε δεν έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση της χώρας δεν πρόκεται να επιστρέψει στον κορυφαίο τενίστα να αγωνιστεί ανεμβολίαστος και χωρίς να έχει εκδώσει τη απαιτούμενη ειδική βίζα. Στη Σερβία, πάντως, κάνουν λόγο περί πολιτικών παιχνιδιών εκ μέρους της αυστραλιανής κυβερνήσεως.

Η απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις

Η αρχική απόφαση να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί, χωρίς να είναι εμβολιασμένος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία και πολλοί απείλησαν με μποϊκοτάζ λόγω της ειδικής μεταχείρισης που θεώρησαν ότι είχε ο εννέα φορές πρωταθλητής.

«Η άποψή μου είναι ότι κάθε άτομο που επιδιώκει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να συμμορφώνεται με τις συνοριακές μας απαιτήσεις», είπε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μόρισον στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα.

«Τώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν φτάσει στην Αυστραλία, οφείλει, εάν δεν είναι εμβολιασμένος, να προσκομίσει αποδεκτές αποδείξεις ότι δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους για να μπορεί να έχει πρόσβαση στις ίδιες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις με τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, καθησυχάζοντας τους αγανακτισμένους πολίτες.

«Οπότε αναμένουμε την εμφάνισή του, καθώς και ποια έγγραφα θα μας προσκομίσει για να υποστηρίξει τη θέση του. Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο με προορισμό το σπίτι του», προσέθεσε….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments