Διεθνή

Πυροβολούν διαδηλωτές στο Καζακστάν – Δεν καταγράφουν πολίτες θύματα

Πυροβολούν διαδηλωτές στο Καζακστάν – Δεν καταγράφουν πολίτες θύματα
Στρατιώτες πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι στο Καζακστάν. Πολίτες θύματα καταστολής δεν καταγράφονται.

Στρατιώτες πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών και αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Όμως πολίτες θύματα της καταστολής των διαδηλώσεων δεν καταγράφονται. Ο στρατός δίνει στη δημοσιότητα μόνο τις δικές του απώλειες. Αυτές έως στιγμής ανέρχονται σε 12 νεκρούς και 353 τραυματίες.

Νωρίτερα, τα πρακτορεία ειδήσεων AFP και Reuters μετέδωσαν πως ακούγονταν πυροβολισμοί στο κέντρο του Αλμάτι.

Πολλές ριπές όπλων ακούστηκαν από τη συνοικία του δημαρχείου, το οποίο βρέθηκε χθες στο στόχαστρο εκατοντάδων διαδηλωτών.

Δώδεκα νεκροί και 353 τραυματίες στους κόλπους των δυνάμεων της τάξης – Δεκάδες οι νεκροί διαδηλωτές  – Χιλιάδες τραυματίες

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δώδεκα μέλη των δυνάμεων της τάξης σκοτώθηκαν και 353 τραυματίστηκαν στις ταραχές και τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν εδώ και μέρες το Καζακστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στην δημόσια τηλεόραση.

“Το σώμα του ενός από αυτούς βρέθηκε αποκεφαλισμένο”, μετέδωσε το δίκτυο Khabar-24, το οποίο επικαλέστηκαν τα πρακτορεία ειδήσεων TASS, Interfax-Kazakhstan και Ria Novosti.

Το δίκτυο διευκρίνισε ότι τα 12 μέλη των δυνάμεων της τάξης έχασαν τη ζωή τους στην Αλμάτι, την μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Νωρίτερα πάντως σήμερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι “δεκάδες” διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην Αλμάτι και ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Καζακστάν, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και μέρες από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από την ανεξαρτησία του το 1991, οι οποίες προκλήθηκαν από την αύξηση των τιμών καυσίμου. Ακριβή αριθμό θυμάτων δεν ανακοινώνουν προς το παρόν, καθώς όπως προαναφέρθηκε αυτός δεν καταγράφεται στην παρούσα φάση, με τις συμπλοκές να μαίνονται και τον στρατό να υπολογίζει μόνο τα δικά του θύματα. Καζακστάν: Έκρηξη και πυροβολισμοί κοντά στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι

Αντιδρούν οι Βρυξέλλες για την ρωσική παρέμβαση στο Καζακστάν

Η αστυνομία στο Καζακστάν συνέλαβε περίπου 2000 ανθρώπους στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας Αλμάτι, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Οι αστυνομικοί στο Αλμάτι ξεκίνησαν να καθαρίζουν τους δρόμους (…). Συνολικά, περίπου 2000 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα», επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία TASS και Ria Novosti.

Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε γνωστό πως «εξουδετέρωσε» δεκάδες ταραξίες, με τη χώρα να πλήττεται από τη χειρότερη αναταραχή, αφότου απέκτησε την ανεξαρτησία της, όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991.

Επιπλέον, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως το Καζακστάν ανέστειλε προσωρινά την είσοδο στη χώρα των ξένων. Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται την πρεσβεία του Καζακστάν στο Ουζμπεκιστάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments