Διεθνή

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης
Νόβακ Τζόκοβιτς: Μετά από την αναβολή της υπόθεσης, ο δικαστής πρόκειται να εξετάσει τα έγγραφα που προσκόμισε η πλευρά του Σέρβου αθλητή.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που πρωταγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας είδε την βίζα του να ακυρώνεται από τις αρχές της Αυστραλίας, ενώ αποφασίστηκε η αναβολή της εξέτασης της έφεσης που κατέθεσε ο τενίστας.

Κατόπιν τούτων, σήμερα ξεκίνησε, με μισή ώρα καθυστέρηση, η ακροαματική διαδικασία της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς για την ακύρωση της βίζας. Η πλευρά του Σέρβου ήταν αυτή που μπήκε πρώτη, με τον νομικό εκπρόσωπο του «Νόλε», Νικ Γουντ, να παρουσιάζει όλα όσα έκανε ο πελάτης του για να πάρει την ιατρική εξαίρεση που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί στο Australian Open.

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι και η απορία του δικαστή

Ο Γουντ ανέφερε πως παρότι δεν χρειαζόταν, ο Τζόκοβιτς παρέδωσε επίσημη ταξιδιωτική δήλωση και παρείχε τα αποδεικτικά στοιχεία για την εξαίρεση του. Μάλιστα, ο Σέρβος τενίστας και Νο.1 του κόσμου, έδωσε ένα έγγραφο το οποίο το είχε υπογράψει από έναν εξαιρετικά καταρτισμένο ιατρό, έναν καθηγητή και μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια, στο οποίο αναφερόταν πως ο Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Και μόλις τελείωσε η ακρόαση του Γουντ, ο δικαστής Άντονι Κέλι, εξέφρασε την απορία: «Τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία;», με τον εκπρόσωπο του Τζόκοβιτς να απαντά «Συμφωνώ μαζί σας εντιμότατε».

Επειτα από ένα διάλειμμα περίπου 1μισης ώρας και μία επιπλέον καθυστέρηση μισής ώρας, το λόγο πήρε η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης της Αυστραλίας, που θα υποστηρίξει ότι ο Τζόκοβιτς δεν ακολούθησε τους κανονισμούς και ότι ως ανεμβολίαστος δεν έχει το δικαίωμα εισόδου στη χώρα, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει η έδρα προκειμένου να αποφανθούν για την δικαίωση ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε ξενοδοχείο μεταναστών ο Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση μέσω των δικηγόρων του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης και η σημερινή ακρόαση που ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι τότε, ο Σέρβος θα παραμείνει σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες, στο Park Hotel του Κάρλτον, καθώς οι δικηγόροι του εξασφάλισαν μια προσωρινή διαταγή που εμποδίζει τις αρχές να προχωρήσουν στην απέλασή του τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν έχει προγραμματιστεί μια «πιο ουσιαστική ακρόαση».

Η ανάρτηση του Σέρβου

«Σας ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για τη συνεχή στήριξη. Μπορώ να τη νιώσω και την εκτιμώ βαθύτατα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Λίγες ώρες νωρίτερα ανάρτηση είχε κάνει και η σύζυγος του Τζόκοβιτς, Γελένα η οποία είχε γράψει σε δημοσίευση της στο Instagram ότι ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβόμαστε είναι η αγάπη. Νόβακ Τζόκοβιτς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments