Διεθνή

Γερμανία: «Ναι» από Σολτς στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων

Γερμανία: «Ναι» από Σολτς στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων
Ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι τόσο θεμελιώδες «ώστε πρέπει να ακολουθήσει κανείς διαφορετικούς δρόμους»,

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των ενηλίκων πολιτών τάχθηκε ανοιχτά και ξεκάθαρα τη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Όπως τόνισε ο ίδιος θα εργαστεί ιδιαίτερα προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προετοιμασία της ρύθμισης. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο.

Μιλώντας νωρίτερα απόψε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι τόσο θεμελιώδες «ώστε πρέπει να ακολουθήσει κανείς διαφορετικούς δρόμους», αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποβάλει δική της πρόταση, αλλά να ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν υπερκομματικά σχέδια νόμου.

«Η διαδρομή μέσω υπερκομματικών κινήσεων οδηγεί πάντα σε ικανοποιητική πολιτική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για διαδικασίες οι οποίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν. «Θεωρώ τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού απαραίτητη και θα εργαστώ ενεργά για αυτήν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και να έχει σχεδιαστεί με όσο το δυνατόν λιγότερο γραφειοκρατικό τρόπο.

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς στην Καγκελαρία - «Λευκός καπνός» για κυβέρνηση συνασπισμού

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η Χριστιανική Ένωση

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με το βλέμμα όμως και στις ενδοκυβερνητικές διαφορές στο θέμα επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει τη δική της πρόταση και να μην μεταθέτει την ευθύνη στους βουλευτές. Το συγκυβερνών Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) εμφανίζεται για την ώρα διχασμένο και επιφυλακτικό στο θέμα, με ομάδα βουλευτών του να απορρίπτει την εισαγωγή της γενικής υποχρέωσης και άλλα στελέχη της να δέχονται μόνο την υποχρέωση για εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις γιορτές, το πρώτο μέτρο που είχε ανακοινωθεί από την Άνγκελα Μέρκελ, σε συνεννόηση με τον επόμενο Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ήταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά και ένα ιδιότυπο lockdown για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Γερμανικά ΜΜΕ, ο Όλαφ Σολτς μετά την ορκωμοσία του, πρόκειται να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό κλάδο και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων από τις 16η Μαρτίου 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments