Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο -Σήμερα η ψήφιση της πρότασης μομφής

Πρόταση δυσπιστίας: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο -Σήμερα η ψήφιση της πρότασης μομφής
Πρόταση δυσπιστίας: Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με “μετωπική” σύγκρουση Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις ευθύνες Στυλιανίδη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας με “μετωπική” σύγκρουση Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις ευθύνες Στυλιανίδη για τη διαχείριση της πανδημίας. Όλα ξεκίνησαν μετά την ομιλία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

Στις 18:00 περίπου σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr  αναμένονται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και η ψηφοφορία αναμένεται να κλείσει περίπου στις 22:00. Στις 8 το πρωί σήμερα Κυριακήξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και η ομιλία Ανδρουλάκη.

Τις θέσεις και τη γραμμή του κόμματος ανέλυσε στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μια μισή συγγνώμη, σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν και αντιφάσκουν.

Πρόταση δυσπιστίας: Αναλάμβάνω την ευθύνη ανέφερε ο Στυλιανίδης

«Δεν θα ισχυριστώ ότι δεν υπήρξαν αστοχίες και σφάλματα. Από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε την θεσμική μας ευθύνη, απευθύναμε από το πρώτο βράδυ μια ειλικρινή ειλικρινή και διόλου προσχηματική συγνώμη προς τον ελληνικό λαό και όσους ταλαιπωρήθηκαν. Πρέπει όμως για να πάμε μπροστά να αποτιμήσουμε ακριβοδίκαια την κατάσταση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, περιγράφοντας το έργο του ως περπάτημα σε ναρκοπέδιο. Πρόταση δυσπιστίας: Επί των ημερών σας δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Τσίπρα.

Πρόταση δυσπιστίας: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ξαφνική «αγάπη» για την Αττική Οδό, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούστηκε καμία συγγνώμη για τις εθνικές καταστροφές που συνέβησαν.

«Αναφερθήκατε σε δήθεν προσχηματική συγγνώμη. Την προτιμώ έστω κι αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί προσχηματική, από την καμία συγγνώμη που δεν ακούσατε ποτέ από τη δική σας κυβέρνηση, όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Θέλω να επισημάνω ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης τοποθετήθηκε με ασυνήθιστη εντιμότητα και ηθική. Ήρθε για να προσφέρει, δεν έψαχνε καριέρα, αξιοποιώντας την εμπειρία του. Έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι η Πολιτική Προστασία είναι εθνική υπόθεση και δεν έχουν χρώμα. Βιώσατε στο πετσί σας τις συνέπειες των εθνικών καταστροφών. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση της Αττικής Οδού. Θα έπρεπε να κλείσει νωρίτερα. Το λέω ευθέως. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο παραχωρησιούχος», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόταση δυσπιστίας: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

Μετά την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο και ζήτησε από τον κ. Στυλιανίδη να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η «Ελπίδα» στην Αττική. «Είστε υπουργός κυβερνήσεως της ΝΔ και οφείλετε να δώσετε απαντήσεις» είπε. «Δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου να κάνατε λάθος. Πού κάνατε λάθος; Γιατί ζητήσατε συγγνώμη;» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.

«Δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός. Έκλεισαν κι άλλοι δρόμοι. Θα μας πείτε που κάνατε λάθος; Μια ζωή πετάτε το μπαλάκι αλλού. Θα αναλάβετε ποτέ καμία ευθύνη;» τόνισε ακόμη. Και προσέθεσε: «Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη αυτό δεν αξίζει στον ελληνικό λαό, δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Όταν ζητάτε συγνώμη θα εξηγείται το λόγο που κάνατε λάθος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments