Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Συγκέντρωσε 122 εκατομμύρια για τις ενδιάμεσες εκλογές

Ντόναλντ Τραμπ: Συγκέντρωσε 122 εκατομμύρια για τις ενδιάμεσες εκλογές
Ντόναλντ Τραμπ: Ο μεγιστάνας, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζει την επαναφορά του στην πολιτική σκηνή βάζοντας στο στόχαστρο τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους για τις ενδιάμεσες εκλογές. Στόχος του κόμματος είναι να ανακτήσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σε μία δήλωση του για την πορεία της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τέιλορ Μπουντόγουιτς εκτίμησε ότι ο πρώην πρόεδρος έχει φτιάξει ένα κίνημα το οποίο «οργανώνεται για ένα συντριπτικό αποτέλεσμα στις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά και για τη συνέχιση της προσπάθειας για το 2024». Τραμπ

Πως έχει μοιράσει τα χρήματα

Η ηγετική επιτροπή του Τραμπ, Save America, έδωσε συνολικά 205.000 δολάρια σε δεκάδες υποψηφίους που ενέκρινε ο πρώην Πρόεδρος μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεσή της για συγκέντρωση κεφαλαίων που κατατέθηκε τη Δευτέρα.

Οι αποδέκτες των συνεισφορών του Τραμπ, ξεκίναγαν από γερουσιαστές όπως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα, ο Ραντ Πολ από το Κεντάκι και ο Τζον Κένεντι από τη Λουιζιάνα έως τους επαναστάτες αμφισβητίες του GOP όπως η Χάριετ Χάγκεμαν, η οποία είναι υποψήφιος εναντίον της βουλευτή Λιζ Τσένι στο Ουαϊόμινγκ και έλαβε συνεισφορά 5.000 δολαρίων από Σώστε την Αμερική τον Δεκέμβριο.

Οι ενδιάμεσες πλησιάζουν – Η δημιουργία του Save America PAC

Καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές πλησιάζουν, το κόμμα περιμένει από τον πρώην πρόεδρο να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει σε διαφημίσεις για υποψηφίους που έχει υποστηρίξει και να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με τις μεγάλες συγκεντρώσεις του, από τις οποίες έχει πραγματοποιήσει δύο μέχρι στιγμής φέτος — στην Αριζόνα και το Τέξας.

Ένα αξιοσημείωτο ποσό των δαπανών του Τραμπ μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει δεσμευτεί από διάφορους βοηθούς και συμμάχους που παραμένουν υπό την σκέπη του. Πριν από τη μετονομασία του, το Make America Great Again PAC, για παράδειγμα, πλήρωσε τον κορυφαίο δικηγόρο της εκστρατείας του Τραμπ, Άλεξ Κάνον, 30.000 δολάρια μόλις τον Ιούλιο. Ένας άλλος βοηθός, ο Sean Dollman, πληρώθηκε με 130.000 δολάρια από την ίδια επιτροπή μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, το Save America PAC του Τραμπ μοίρασε μπόνους για το τέλος του έτους σε ορισμένους από τους υπαλλήλους του και πλήρωσε τους μισθούς μιας μικρής ομάδας νεαρών βοηθών που παραμένουν στο πλευρό του στο Mar-a-Lago.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι δαπάνες για αμοιβές δικηγόρων και νομικές συμβουλές. Τους τελευταίους έξι μήνες του 2021, το super PAC του Τραμπ μετά την προεδρία ξόδεψε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα, σύμφωνα με μια επισκόπηση του CNN της τελευταίας έκθεσης FEC του ομίλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments