Διεθνή

Amazon: Η φούσκα που δεν έσκασε ποτέ

Amazon: Η φούσκα που δεν έσκασε ποτέ
Υπερδιπλάσια κέρδη για την εταιρεία κολοσσό ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο,

Μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες ήταν  η τελευταία για τις αγορές. Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των μεγάλων της Wall Street τρομοκράτησε τους επενδυτές αλλά δεν ήταν ικανή να ανατρέψει την γενικότερη μεγάλη εικόνα των αγορών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιστάθμιση των αρνητικών νέων των Neftlix, Meta από τα υπερκέρδη της Amazon!

Η Amazon ανακοίνωσε κέρδη ύψους 14,3 δισ. δολαρίων ή 27,75 δολάρια ανά μετοχή στο δ’ τρίμηνο, που είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και εντυπωσιακά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 3,61 δολ. ανά μετοχή.

Πραγματικό άλμα στα κέρδη του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σε αυτά περιλαμβάνονται κέρδη προ φόρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη συμμετοχή του Ομίλου στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian Automotive. Ωστόσο, οι προβλέψεις της εταιρείας για το α΄ τριμήνου του 2022 θα είναι κατώτερες των εκτιμήσεων της Wall Street, καθώς οι διαταραχές στην αγορά εργασίας και την εφοδιαστική αλυσίδα επιβαρύνουν τον “κολοσσό” του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο παρακάτω γράφημα παρατηρούμε την έντονα ανοδική πορεία της εταιρείας που θεωρείται από πολλούς αναλυτές ώς “η φούσκα που ποτέ δεν έσκασε”! Αυτό συμβαίνει καθώς παρουσιάζει χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στις φούσκες: όπως η αποτίμηση υπερβαίνει κατά πολύ την θεμελιώδη αξία της, ενώ οι επενδυτές αγοράζουν ακολουθώντας διαφημιστικές καμπάνιες από διαδικτυακές πλατφόρμες που υπόσχονται τεράστια κέρδη με ελάχιστα χρήματα, κάτι εφικτό μέσω των δικαιωμάτων στις αγορές παραγώγων εάν προβλεφθεί η κίνηση. Καθώς η στήλη εξειδικεύεται στις αγορές των παραγώγων και παρακολουθεί κυρίως τις μετοχές στη Wall Street να αναφέρουμε ότι μια αγορά ενός δικαιώματος της Amazon την περασμένη Πέμπτη στο -7% και πώληση την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έδωσε τεράστια υπερκέρδη στους τολμηρούς.

Ένα κεφάλαιο της τάξεως των 7000 δολ έδωσε κέρδη στην εταιρεία κολοσσό 20000 σε μία ημέρα!!! Φυσικά η στήλη έχει αναφερθεί σε πολλά άρθρα της για την σημασία των παραγώγων σε μια χρηματιστηριακή αγορά και την προσέλκυση πελατών καθώς υπάρχει η προσδοκία για τεράστια κέρδη άμεσα. Αυτά είναι που διαφημίζουν και οι υπερπλατφόρμες ανά τον πλανήτη και η Wall Street είναι αυτή που είναι.

Το 1 δολ. γίνεται εκατό ή χάνεται! Δεν πειράζει λέει ο κερδοσκόπος που δεν θέλει να γίνει συνταξιούχος διακράτησης μετοχών. Υπάρχει μια πιθανότητα να κερδίσει και αυτή είναι αρκετή, καθώς και το κεφάλαιο που επενδύει είναι ελάχιστο και η απόδοση που του υπόσχεται η πλατφόρμα είναι τεράστια.

“Παρ’ ότι υπάρχει μια έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πορεία των αγορών και το έχουμε αναλύσει και από την στήλη μας, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, λόγω των πολλών σημαντικών χρηματοοικονομικών εργαλείων και επιλογών που υπάρχουν”, εξηγεί. “Μια πτώση θα είναι κατά πολύ περισσότερο καλοδεχούμενη, καθώς οι αποδόσεις στα put options θα υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερα κέρδη λόγω του ότι οι μεγάλες πτώσεις είναι γρήγορες και εάν προλάβεις και το γύρισμα που επακολουθεί το παιχνίδι γίνεται καλύτερο”, επισημαίνει.

Και καθώς δεν είναι μόνο η περίπτωση του γίγαντα Amazon αλλά υπάρχουν και αυτές των Netflix και Meta αυτό που παρατηρούμε στα διαγράμματα και των τριών μετοχών είναι η διακράτηση των βασικών ανοδικών γραμμών και η προσπάθεια να διαφύγουν τον κίνδυνο διάσπασης τους. Για όσους πιστούς ασχολούνται με τις αγορές δικαιωμάτων θα γνωρίζουν ότι οι τιμές σε αξίες κάτω των 500 δολ είναι κοντά στα 150-400 δολ ανά 100 μετοχές που σημαίνει ότι ένα put για παράδειγμα στην μετοχή της meta άξιζε 200 δολ. και με την διήμερη πτώση πλήρωσε περίπου 8000 δολ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments