Οικονομία

Σκυλακάκης: Το “Ελλάδα 2.0” θα φέρει μόνιμη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης

Σκυλακάκης: Το “Ελλάδα 2.0” θα φέρει μόνιμη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης
Σκυλακάκης: Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ τόνισε πως μέσω του “Ελλάδα 2.0” θα έρθει μόνιμη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

«Προχωρούν ολοταχώς οι μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Σχεδίου και των οποίων η υλοποίηση θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα οδηγήσει στη μόνιμη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξής της στα επόμενα χρόνια», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι «πλήθος επενδύσεων έχει, ήδη, ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, του οποίου η υλοποίηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχουν, ήδη, ξεκινήσει τα πρώτα έργα και παρεμβάσεις, όπως ο βόρειος άξονας του Ε65, το “Εξοικονομώ” για τα νοικοκυριά, με δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που έχουν κατατεθεί και ο εφοδιασμός μαθητών (και σύντομα και εκπαιδευτικών) με ψηφιακά εργαλεία (tablet & laptop), που αποτελούν θεμέλιο λίθο για τη μετάβαση της παιδείας στην ψηφιακή εποχή».

Για το δανειακό σκέλος

Σε ό,τι αφορά το δανειακό σκέλος του «Ελλάδα 2.0», το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών προχωράει κι αυτό με γοργούς ρυθμούς, ο Θ. Σκυλακάκης αναφέρει ότι «μετά τις επιχειρησιακές συμφωνίες του υπουργείου Οικονομικών με οκτώ πιστωτικά ιδρύματα (6 εγχώρια και 2 διεθνή), 1,57 δισ. ευρώ διατίθενται άμεσα για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στη χώρα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Οι τράπεζες δημοσίευσαν, ήδη, προσκλήσεις προς τους επενδυτές καλώντας τους να παρουσιάσουν επενδυτικά σχέδια προς χρηματοδότηση και να αξιοποιήσουν τα οφέλη (π.χ. σταθερό επιτόκιο δανεισμού 0,35% για το πρώτο κύμα των δανείων, διάρκεια αποπληρωμής μέχρι 15 έτη κ.λπ.) του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0″».

Για τα πιστωτικά ιδρύματα

Τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο δανειοδοτικό σκέλος του «Ελλάδα 2.0» είναι: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Optima Bank και Παγκρήτια Τράπεζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments