Διεθνή

Κρεμλίνο: Εξηγήσεις για τις «αποστάσεις» από τον Λαβρόφ

Κρεμλίνο: Εξηγήσεις για τις «αποστάσεις» από τον Λαβρόφ
Κρεμλίνο: Εξηγήσεις για τις «αποστάσεις» από τον Λαβρόφ

Σε εξηγήσεις προχώρησε το Κρεμλίνο μετά το νέο γύρο σχολίων που προκάλεσαν οι «αποστάσεις» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τόσο από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όσο και από τον  υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Αφορούσαν στις προφυλάξεις και τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού», δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με τον Λαβρόφ με σκοπό να συζητήσουν για τη διαχείριση του ουκρανικού ζητήματος, το οποίο για πολλούς χρήστες του διαδικτύου, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό που έβλεπαν προκάλεσε «τσουνάμι» σχολίων .

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο υπουργός του, κάθονταν σε ένα τραπέζι «σιδηρόδρομο» με πολλούς να αναρωτιούνται πώς κατάφεραν να επικοινωνήσουν, υποχρεώνοντας το Κρεμλίνο σε διευκρινίσεις.

«Αυτό οφειλόταν σε περιορισμούς και προφυλάξεις για τον κορωνοϊό. Τέτοια απόσταση δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την εργασία. Έγιναν πλήρεις συζητήσεις και αναφορές στον αρχηγό του κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα πολύ μακρύ οβάλ τραπέζι χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του Πούτιν και του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, με τους δύο ηγέτες να κάθονται στα απέναντι άκρα του τεράστιου επίπλου.

Οι λόγοι πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου τραπεζιού, κατά τις συνομιλίες Πούτιν-Μακρόν, σχετίζονταν επίσης με την πανδημία. Ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ρωσικό τεστ PCR στη Μόσχα, φοβούμενος ότι το δείγμα  DNA του μπορεί να διέρρεε, ανέφερε το Reuters.

«Ορισμένοι ηγέτες ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες, όσον αφορά στην διάθεση των τεστ τους σε φορείς της εκάστοτε χώρας που επισκέπτονται» , εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Είναι μια συνηθισμένη πρακτική σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται ένα επιπλέον πρωτόκολλο προστασίας της υγείας του προέδρου μας και ταυτόχρονα των καλεσμένων μας, που σημαίνει μεγαλύτερη απόσταση».

Πάντως για την ιστορία το σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά τη συνάντηση Πούτιν Σολτς, με τον Γερμανό καγκελάριο να κάθεται αυτή τη φορά στη θέση του Μακρόν, τώρα αν κι αυτό έγινε επειδή αρνήθηκε το ρωσικό διαγνωστικό τεστ, μένει να απαντηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments